019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Skånska slott med Kiviks marknad 

Trädgårdsupplevelser, konst, mat och naturligtvis den spännande historienLäs mer

Skåne kännetecknas historiskt av ett rikt jordbruksarv, bördiga jordar och en riklig tillgång till sill.

Storslagna slott, kloster och borgar med anor ända från 1000-talet ligger tätt spridda över hela landskapet.

På resan besöker vi Sofiero slott och Hovdala slott. Guidade visningar ger oss berättelser om hisnande livsöden. Vi får även uppleva Tykarpsgrottan och en del av Glasriket i Småland på resan. Men en höjdpunkt är ändå Kiviks marknad. Visste du att marknaden är Sveriges största och mest välbesökta med mellan 120 000 och 150 000 besökare varje år? 
På Kiviks marknad hittar du knallar som säljer allt från kuriosa till mat, underhållning och nöjen som William Arnes anrika motorcirkus, varietéer och mängder med tivoliattraktioner från skandinaviens största ambulerande tivoli Axels tivoli.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Måndag 13 juli

Hemort - Helsingborg-Hässleholm 
Vi färdas genom Sverige ner till Helsingborg där vi besöker Sofiero slott och trädgårdar. Slottet som ligger vackert beläget vid Öresund norr om Helsingborg har en omfattande slottspark som delvis anlades av Gustav VI Adolf och hans fru Margareta. Vi får en guidad visning av slottet och trädgårdarna. Under eftermiddagen fortsätter vi nordost till Hässleholm där vi besöker Tykarpsgrottan. Grottan är egentligen är en gruva som vuxit fram genom kalkstensbrytning. Redan på 1920-talet började det hållas guidade visningar för att visa upp de underjordiska gångarna och salarna. Efter den cirka 45 minuter långa visningen fortsätter vi till vårt hotell. I Hässleholm bor vi två nätter på Hotell Statt Hässleholm. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 | Tisdag 14 juli 

Hovdala slott och Kiviks marknad
Efter frukosten startar vi vår utflyktsdag med ett besök på Hovdala Slott beläget cirka en mil söder om Hässleholm. Slottet som har anor från Medeltiden har främst varit bebott av släkten Ehrenborg. En guide leder oss igenom historien under århundraden och berättar om levnadsöden och fängslande berättelser i den Ehrenborgska släkten. Från Hovdala fortsätter vi sedan söderut till Österlen och Kivik. Vi når Kiviks marknad vid lunchtid. Marknaden är sedan länge Sveriges största och mest välbesökta då den årligen lockar cirka 100 000 besökare och cirka 800 utställare till fälten norr om Kivik. Här finns en blandning av allt från knallar, varietéer, matupplevelser till tivoli och motorshower.
Under kvällen återvänder vi till vårt hotell där vi serveras en gemensam middag.

Dag 3 | Onsdag 15 juli 

Hässleholm-Kosta-Hemort
Efter frukosten lämnar vi vårt hotell och reser nordväst genom Småland. Under förmiddagen når vi Kosta där vi besöker Orrefors Kosta Bodas glasbruk som grundades redan 1742. En guide visar oss runt i glasbruket och berättar om dess historia och hantverket att blåsa glas. Vi fortsätter sedan norrut genom de småländska skogarna och beräknas vara åter under kvällen på respektive hemort efter några härliga dagar tillsammans.
Boka din resa till

Skånska slott & Kiviks marknad 

Datum
13 Juli 
Reslängd
3 dagar 
Transport
Buss
Pris fr.
3890 sek
Detta ingår i resan
 Bussresa, 
 2 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost& Middag 
 Reseledarservice
Besök på Sofiero slott ,trädgård inkl entré & rundvisning
Besök Tykarpsgrottan entré & rundvisning
Kiviks Marknad
Besök på Hovdala slott ink guidad visning
Orrefors Kosta Boda rundvisning
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål