019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Hurtigruten med Atlanterhavsveien

Upplev det mäktiga landskapet längs Norges kustLäs mer

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Resan går genom Gudbrandsdalen ”The Golden Route” med sin trolska natur med höga berg, vackra dalgångar, porlande vattenfall och vilda forsar.

Under vår resa får vi uppleva ”världens vackraste sjöresa” med Hurtigruten.
Båtresan går genom den trånga Geirangerfjorden till den charmiga jugendstaden Ålesund. På vår färd mellan öar och fjordar passerar vi de berömda forsarna ”De sju systrar” och ”Brudslöjan” samt njuter av lugnet omkring oss.
​På slingrande vägar fortsätter resan på Norges kanske mest kända vägsträcka - Trollstigen.
​En av höjdpunkterna på resan är Atlanterhavsveien som sammanlänkar de små kustsamhällena mellan Molde och Kristiansund. Den är inte lång men väl spektakulär, kulturminnesmärkt och utsedd till århundradets byggnadsverk i Norge samt världens vackraste bilväg.
En underbar resa med otroliga naturupplevelser som alla borde uppleva.
Välkommen med!
nummer ett!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Torsdag 1 augusti

Örebro - Øyer
Avresa från Örebro på morgonen (kl 07.00) mot vårt västra grannland. Vi stannar någon timme i Oslo. Här äter vi lunch (frivillig) och de som önskar kan gå en tur på Karl Johan.
Vi far vidare mot Lillehammer, OS-staden från 1994. Lille-hammer ligger vid Norges största insjö Mjøsa. Lysgaards-bakkene backhoppningsanläggning är Lillehammers landmärke. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Lillehammer, sjön Mjøsa och bergssluttningarna. Vi åker upp till hoppbackarna. Om vi har tur kan vi se personer som tränar/hoppar i backarna.
Resan går sedan vidare mot Øyer. Vi checkar in på ​Scandic Hafjell, där en god middag och sköna sängar väntar.
Ca 55 mil.

Dag 2 | Fredag 2 augusti

Øyer - Ålesund
Tidigt efter frukost går resan genom Gudbrandsdalen, den mest berömda dalen i hela landet. Här möter oss en trolsk natur med höga berg, vackra dalgångar och strömmande forsar.
I Geiranger går vi ombord på båten (MS Nordnorge) och åker på Hurtigruten genom ett av Norges vackraste fjordlandskap. Det är utan tvekan den vackraste delen av hela resan och vi ser de berömda forsarna ”De sju systrar” och ”Brudslöjan”. Båtresan tar fyra timmar och avslutas i den vackra staden Ålesund där bussen väntar och tar oss till Scandic Parken.

1904 ödelades så gott som hela staden av en storbrand och återuppbyggdes på några få år i en enhetlig stil. Det är orsaken till att Ålesund idag är internationellt känt som ”jugendstaden vid havet”. Ett överflöd av torn, spiror och detaljrika ornament utmärker denna gamla stadsdel.
Ålesund är även känt för sin fiskeindustri. Vid kanalen som går rakt igenom centrum går det att köpa dagsfärsk fisk.

På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Efter middagen kanske det passar med en promenad i staden?
Ca 38 mil.

Dag 3 | Lördag 3 augusti

 Ålesund - Kristiansund
Efter frukost tar vår reseledare med oss på en intressant rundtur i Ålesund och sen vidare upp till Aksla. Aksla är en fin utsiktsplats 189 möh. Väl uppe på utsiktsplatsen har man hela Ålesund för sina fötter. Det finns en trappa upp till utsikten med nästan 400 trappsteg.

Vi lämnar Ålesund och börjar vår slingrande färd över fjället där vi bland annat upplever den spektakulära Trollstigen.
Färden fortsätter till Molde och det berömda Moldepanoramat med sina 222 delvis snöklädda toppar.
Sedan är det dags för nästa höjdpunkt, Atlanterhavsveien som är vackert beläget vid det yttersta kustbandet. Den är över åtta kilometer lång och sträcker sig över ett antal öar och broar. Här ute i kustbandet fascineras man av naturens storslagenhet och skönhet.
Atlanterhavsveien har blivit utsedd till världens bästa bilresor och norrmännen själva röstade fram vägen som århundradets byggnadskonstruktion.
Atlanterhavsveien förbinder Molde och Kristiansund som är en av Norges mest särpräglade städer med sitt mysiga hamnområde som omges av färgglada hus. Staden ligger på fyra öar i Klippfiskens huvudstad.
Vi sover en natt på Quality Hotel Grand. På vårt hotell serveras vi en god middag. När du känner dig nöjd med dagen är rummet och kudden inte långt borta. Ca 30 mil.

Dag 4 | Söndag 4 augusti

Kristiansund - Røros
Efter frukost väntar en rundtur i staden. Rundturen är på två timmar med lokalguide. Vår vistelse bland de norska fjordarna är snart slut.
Røros är vårt nästa mål. Bergstaden Røros är en av de få gruvstäder i världen som är uppförd på UNESCOs lista över världens kulturarv.
Den här lilla staden har traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden, och sin egen unika och fascinerande charm. Det mest fascinerande är att moderna människor i Røros fortfarande arbetar och bor i karakteristiska 16- och 1700-talsbyggnader.
Vi checkar in på Röros Hotel för en sista natt i Norge. Gemensam middag på kvällen. Ca 40 mil.

Dag 5 | Måndag 5 augusti

Røros - Örebro
Efter en god och mättande frukost på hotellet checkar vi ut. Vi gör ett besök i den lilla gruvstaden Røros innan resan fortsätter mot våra hemorter.

Vi gör paus för fika och lunch. Vi kommer till Örebro under kvällen (ca kl 19.30) efter några minnesrika dagar med fascinerande naturupplevelser.
Ca 55 mil.
Boka din resa till

Hurtigruten & Atlanterhavsveien

Datum
​​​​​​​1 augusti
Reslängd
5 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
6 990 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål