019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Höga kusten med Vandring och spa  

Upplev höga kustens höjdaretill fots Läs mer

Upplev Höga Kustens höjdare till fots

Höga kusten är ett kustområde i Ångermanland. Sedan den senaste istiden har en landhöjning på nästan 300 meter gjort landskapet säreget med bland annat höga klippor. Området har varit bebott i minst 7 000 år. Begreppet Höga kusten myntades i början på 1970-talet, i samband med Höga Kusten-utredningen 1974.

Under våra dagar tillsammans kommer vi uppleva  stora delar av Höga kusten till fots . Resan helhet är medel och att man inte behöver vara någon erfaren vandrare för att delta. Det är dock viktigt att ha en god grundkondition och att man är van att vid att röra på sig samt fotvänliga skor.
Om de olika vandringarna:Skuleberget dag 2 (medel), Skuleskogens nationalpark (medel ) och Nipleden dag 3 (lätt).
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 8 juli

Hemort -Sollefteå 
Vi startar vår färd tidigt från Örebro och gör stopp för påstigande i Västerås och Gävle -sen fortsätter vi  norrut längs snabba och sommarfagra vägar. Givetvis gör vi under dagen uppehåll för intagande av mat och dryck. Vi kommer sen eftermiddag fram  till Sollefteå  och Hotell Hallstaberget där vi checkar in och ska övernatta  fyra nätter.
Det utmärkta Hotell Hallstaberget ligger högt beläget ovanför centrala Sollefteå. Här finns bland annat inomhuspool, bubbelpool, torr- och ångbastu och relaxavdelning som är öppet dagligen mellan 08.00-22.00. Hotellet kan även erbjuda en rad ansiktsbehandlingar, skönhetsbehandlingar, kroppsbehandlingar & massage mm.
I hotellets närområde finns ett friluftsområde som vårt svenska längdskidslandlag använder för träningar. Det är därför ett utmärkt område för de som önskar ta promenader på egen hand.
Läs mer om hotellet här.
Gemensam middag på kvällen .

Dag 2 | 9 juli

Mannaminne-Nordingrå
Efter en god frukost gör vi oss i ordning och lokal guide  möter upp oss vid hotellet. Vi kommer bli guidade på färden till Mannaminne. Vi passar på att  göra ett stopp på vägen vid Höga Kustenbron. När den invigdes 1997 var den Sveriges högsta byggnadsverk med sina 182 meter höga pyloner.

Mannaminne ligger söder om Nordingrå är ett annorlunda friluftsmuseum och allkonstverk, skapat av konstnären Anders Åberg. Här finns bland annat ett 50-tal byggnader samt mängder av fordon och konstverk. Här får vi en guidad visning och en gemensam lunch.
Under eftermiddagen tar vår guide med oss på en vandring upp på Skuleberget, ca 3 timmars vandring och en sträcka på cirka 5 km till toppen av Skuleberget. Skulebergets topp ligger 295 m.ö.h och här bjuds man på en fantastisk utsikt över det närliggande havet och Höga Kusten.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 | 10 juli

Bjärtå 
Vår första stopp denna dag blir på
High Coast Destilleri som ligger vid Ångermanälven nära Bjärtrå cirka 4,5 mil från Sollefteå (i riktning mot Kramfors). High Coast Whisky har bland annat formats av det nordliga klimatet, Ångermanälvens kalla vatten och deras omsorgsfulla destillering. Här får vi  guidad visning i destilleriet och ett smakprov i baren efter rundturen.
Eftermiddagen åker vi vidare till Skuleskogens nationalpark
Denna vandring ärpå ca 4-5 timmar och en sträcka på cirka 8 kilometer genom klassisk trollskog med väldiga granar, ner i djupa dalgångar, förbi kala hällmarker och upp på hisnande bergstoppar.Svårighetsgraden är något högre med kuperad terräng.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 | 11 juli

Nipeleden 
Vi intar frukost på hotellet innan vi möts upp av vandringledare på hotellet en vandring nära Sollefteå. 
Vandringen blir utmed Ångermanälven på Nipleden. Den är lätt och vandringsvänlig och vi vandrarcirka 2,5-3 timmar. 
Nipleden är en riktig pärla bland vandring i Höga Kusten. Den startar vid Sollefteå Camping på Risön i centrala Sollefteå och leder uppströms längs Ångermanälvens vackra flöde upp till Edsbron där man korsar älven och följer den nedströms tillbaka till utgångspunkten.
Det är älvbrinkarnas imponerande nipor som gett leden sitt namn och dessa är både imponerande och väldigt spännande att utforska.
Eftermiddagen fri att göra efter eget smak och tycke passa på att njuta av hotellets bad, bastu och relax.

Dag 5 | 12 juli

Sollefteå - Hemort 
Efter fantastiska dagar tillsammans tar vi farväl av Höga kusten och startar resan hemåt. 
Boka din resa till

Höga Kusten  

Datum
8 juli 
Reslängd
5dagar 
Transport
Buss
Pris fr.
6390 sek
I resans pris ingår :
• Bussresa  • 4 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost • 4 middagar •Lunch och rundvisning på Mannaminne  •Vandring Nipeleden•Vandring Skuleskogens nationalpark •Besök på Box High coast Destilleri
 •Reseledarservice 
Enkelrumstillägg: 1090:-
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål