019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Hike & Taste i Valdres, Jotunheimen & Geilo

Kominera vandring med bästa smakupplevelserna Läs mer

Kombinera vandring med de bästa smakupplevelserna som de norska fjällen har att erbjuda.Vi början resan i Valdres vid porten till nationalparken Jotunheimen och reser sedan vidare till Geilo, en traditionstik fjälldestination och känd för sina lokalproducerade ostar.

Jotunheimen är ett enormt område orörd natur med vackra sjöar och ståtliga bergstoppar.
Vackra, varierade Valdres i hjärtat av södra Norge är ett mekka för den som dras till spännande natur och friluftsliv. Längst norrut i dalen hittar vi Beitostølen, porten in till Jotunheimen, med sina mäktiga 2000-meterstoppar. Bara några få kilometer västerut ligger Beitobygda, där Grønolen Fjellgard vilar inramat av majestätiska fjäll och långsträckta vidder. Här, 800 meter över havet, kan vi njuta av den friska fjälluften, fantastisk mat och en gästfrihet utöver det vanliga.
Vandringarna kräver bra skor men är av det lättare slaget utan större tekniska utmaningar .
​​​​​​​
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 24 Augusti

Hemort -Oslo 
Vi avreser tidig morgon och ställer siktet mot Värmland och vidare till Oslo.Väl framme i Oslo installerar vi oss på Comfort hotel Börsparken som är ett enkelt  hotell med utsikt över inre Oslofjorden. Det ligger fyra minuters promenad från Oslo centralstation, fem minuters promenad från operahuset och tolv minuters promenad från Akershus fästning.
Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2| 25 Augusti

Oslo  -Beitostölen
Efter en god frukost på hotellet installerar vi oss i bussen och åker vidare mot Beitostölen.
​​​​​​​Ankomst till Radisson Blu Mountain Resort i Beitostölen där vi ska stanna två nätter. Här bor vi bekvämt mitt i fjällvärlden och ett stenkast från Beitostölens centrum.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 | 26 Augusti

Fegernes -Aurdal 
På förmiddagen besöker vi Valdres Folkemuseum, där vi får en rundvandring på friluftsmuseet, upplever levande folkmusik samt provar traditionell husmanskost. Därifrån åker vi vidare till Noraker Gård där de som vill kan provsmaka rakfisk, Norges motsvarighet till surströmming. Här finns också en gårdsbutik. Vi fortsätter till Små Vesen bryggeri där vi visas runt, äter lunch och provsmakar öl.
En god middag serveras på hotellet .

Dag 4| 27 Augusti 

Fagernes -Geilo
​​​​​​​Vi startar dagen med en båttur på Bygdin med M/B Bitihorn som har transporterat vandrare över sjön sedan 1912. Bussen möter upp i Eidsbugarden, på andra sidan sjön, för vidare transport till Filefjellstuene där vi äter en Kongeveg-lunch baserad på lokala råvaror. Tillsammans med vår guide startar vi sedan eftermiddagens vandring från Borgunds stavkyrka. Turen går längs med Kongevegen över Filefjell, från Vindhella till Seltun. Den kräver bra skor, men är av det lättare slaget utan större tekniska utmaningar, vilket också gäller vår vandring nästa dag.
Middag och övernattning på Bardöla Höyfjellshotell i Geilo där vi ska bo i två nätter.

Dag 5 | 28 Augusti 

​​​​​​​Efter frukost tar vi bussen till Ustaoset för en vandring på ca 7 km till Prestholtseter. Vår guide berättar om Hardangerviddas historia, djurliv och flora. Vi äter vår medhavda ”nistepakke” på lämpligt ställe och avslutar turen på Prestholt ysteri där vi smakar den prisbelönta getosten från detta område.
På kvällen serveras en 3-rätters middag med lokal prägel i timmerstugan Storstugu vid Bardöla Höyfjellshotell. Vi får lyssna till historien om Storstugu och servitören berättar om maten från Geilo och Hardangervidda.

Dag 6 | 29 Augusti 

​​​​​​​​​​​​​​Innan det är dags att vända hemåt gör vi ett besök på Hol Ysteri med möjlighet att köpa lokala ostar och andra produkter.
Vi kommer hem sen kväll efters en fantastisk smak och naturupplevelse tillsammans.
Boka din resa till

Hike & taste i Valdres, Jotunheimen & Geilo 

Datum
24augusti 
Reslängd
6 dagar 
Transport
Buss
Pris fr.
10590 sek
Detta ingår i resan,
1 övernattning Oslo inkl halvpension, Comfort hotel Börsparken 
2 x övernattning inkl. halvpension på Radisson Blu Mountain Resort i Beitostölen
2 x övernattning inkl. halvpension, varav en middag i den historiska Storstugu, på Bardöla Höyfjellshotell i Geilo
Entré och guidad gårdsvandring Valdres Folkemuseum
Besök på Noraker Gård och smakprov på rakfisk
2-rätters bryggerilunch och ölprovning på Små Vesen Bryggeri
Båtresa Bygdin-Eidsbugarden med M/B Bitihorn
2-rätters Kongeveg-lunch på Filefjellstuene
2-4 timmars vandring längs Kongevegen med guide
lunchpaket från Bardöla Höyfjellshotell dag 4
4-5 timmars guidad vandring Ustaoset-Prestholtseter
 Enkelrumstillägg : 1740:-

Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål