019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

SPA - VIP -resa till Pärnu i Estland 

7 dagar 17-23/2- 2020 Läs mer

Vi har nu kört SPA-resor i 15 år, det firar vi med att göra en VIP-special resa till Pärnu. Att vara VIP (very importent person) betyder det lilla extra. Det lilla extra kan komma vart som helst och när som helst på denna resa. Vi börjar med ett väl utvalt program på sidan av alla behandlingar vi får. Välkommen med på en alldeles unik Spa- och VIP-resa till Pärnu! 

Denna resa vänder sig såväl till våra vana resenärer som till våra nya resenärer. Spa-delen på resan är lika som våra vanliga resor, men vi bor på 4-stjärniga Tervise Paradiis Hotell istället. Under våra dagar har vi dessutom ett späckat program med diverse utflykter och middagar utanför hotellet. (helpension alla dagar) Vi har lika många behandlingar som på våra vanliga resor och alla behandlingar ges på Paradiis hotell.
Vad är SPA?
SPA är namnet på en belgisk kurort, där människor började dricka brunn och bada kurbad redan för 2.000 år sedan. Ordet SPA kan också betyda ”salus per aqua” vilket är latin, och betyder - hälsa genom vatten. Den läkande förmågan hos de europeiska termiska vattnen är legendariska. 
I Sverige har vi inspirerats av de mineralrika vattnen och många brunnsorter skapades just på 1600-1700 talet. Idag är ordet SPA ett internationellt begrepp för en anläggning där människans sinnen stimuleras. Den starka anknytningen till vatten finns kvar. När du besöker Pärnu och Paradiis Spahotell i dag  så kommer du till en friskvårdsanläggning som bygger en helhetssyn vad gäller människan. Pärnu är en gammal pittoresk badort som ligger mycket vackert i Rigabuktens norra del.
​​​​​​​Vad är VIP?
Att vara VIP står för att vara en mycket viktig person; en person som behandlas bättre än vanliga människor eftersom de är kända eller inflytelserika
V.I.P. är en akronym för Very Important Person. Den som blivit klassad som VIP har med sannolikhet inte möjlighet att röra sig fritt utan fara, därför bevakas sådana personer ofta av skyddspersonal och livvakter. VIP kan vara exempelvis kungligheter, statsöverhuvuden, militär personal, vittnen eller celebriteter. 
Ibland förekommer uttrycket VVIP, Very Very Important Person, för de mest kända personerna, som har större medföljande stab, reser i eget jetflygplan, får poliseskort med mera.

Hos oss är alla V.I.P

Tervise Paradiis Spahotell

Vi har valt Tervise Paradiis Spahotell & Vattenpark på grund av att det är en så ”komplett” anläggning.
Paradiis har svensktalande läkare, man kan själv sitta hos läkaren och bestämma sitt behandlingsprogram, ingen tolk behövs.
Paradiis har tre behandlingar per dag som ingår.
Paradiis har ett stort utbud av behandlingar och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår.
På fritiden kan man spela bowling eller bada i Estlands största vattenpark.

I vår vistelse på Paradiis ingår:
Goda råd från Paradiis erfarna läkare 
Upp till 15 olika behandlingar efter läkarens rekommendationer ur följande Lista:
Klassisk massage 23 min
Ört-pärlebad med mångsidig verkan, duschmassage under vatten, varmt jordvaxomslag som minskar värk i leder och muskelspänningar
toniserande hälsodusch, virvelbad för händer eller fötter, naturlig saltkammarterapi, stretchterapi, ultraljudsterapi, magnetterapi, elektroterapi, inhalationsterapi, vattengymnastik, sjukgymnastik
Piggt och avkopplande nöje i vattenpark
Uppiggande morgongymnastik mån-fre
Uppfriskning i simhall klockan 6:30-15:00
Tillgång till styrketräningssal klockan 6:30-22:00
Välsmakande frukost- och lunchbuffé.
Logi i bekväm dubbelrum på det fyrstjärniga hotellet

Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.
Dag 1
​​​​​​​Avresa från hemort vid lunchtid, vår färd går till Värtahamnen dit vi beräknas komma kl 15.15-15.45. Vår reseledare tar emot i Värtahamnen och ger oss våra boardingcard som innehåller hyttnyckel, middag- och frukostbiljett för vår resa med Tallink Silja. 
Kl 17.30 avgår M/S Baltic Queen från Stockholm, logi i tvåbädds utsideshytter med golvstående sängar. Buffémiddag inkl dryck ombord ingår.

Dag 2

​​​​​​​Frukost ombord innan vi kl 10.45 ankommer till Tallinn. När alla tagit plats ombord på bussen beger vi oss ut på en guidad rundtur i Tallinn. Det ges tid för oss att inta lunch på egen hand i gamla stan innan vi beger oss av mot Pärnu som ligger 13 mil söderut. Kl 17.30 beräknar vi vara framme i Pärnu där vi checkar in på Tervise Paradiis****. Vi äter en trerätters middag i hotellets á la cartematsal. 
Alla bor i superior-rum. Rummen har bl.a. hårtork, morgonrock, tofflor, värdeskåp, luftkonditionering samt möjlighet att göra te och kaffe. Från de flesta rummen öppnar sig en underbar utsikt över havet.
Sängarna är bäddade med Wendres Tencelprodukter som du sover extra gott i. Det är ett naturliga material som ger dig riktigt skön nattsömn.
Dag 3 
Bufféfrukost i hotellets matsal. Vi fortsätter dagen med ett läkarbesök hos Paradiis svensktalande läkare, tillsammans med läkaren bestämmer vi vilka behandlingar som passar oss under vår vistelse på hotellet. Vi får tre behandlingar per dag.
Nu släpper vi ned axlarna och njuter!
Lunchbuffé serveras varje dag på hotellet. Vi skall hinna med våra tre behandlingar under dagen innan vi kl 16.00 ges möjlighet att följa med på en guidad rundtur i Pärnu (svensktalande guide). 
Kl 18.00 äter vi middag på Villa Vesset i Pärnu. ​​​​​​​

Dag 4
Frukost, behandlingar och lunch på hotellet. Kl 16.00 avgår vår buss från hotellet till Jaanihansos ciderfabrik. Under resan svarar vår reseledare på alla frågor ni har om hotellet och de behandlingar vi får. 
På Jaanihanso tar man hand om all frukt (äpplen) från närområdet och förvandlar det till goda viner. Man har samma tillverkningsprocess som med champagne och resultatet blir ett välsmakande mousserande äppelvin.
Vi får se tillverkningen innan vi går in i butiken och får smakprover på vad de tillverkar här. 
Vi äntrar åter bussen för färd till en gård som tillhört en sovjetisk kolchos där vi skall äta dagens middag. Vår värdinna berättar om hur livet kunde te sig i Estland under Sovjetiskt styre. Efter middagen åker vi tillbaka till vårt hotell.​​​​​​​

Dag 5
Frukost, behandlingar, lunch och trerätters middag på hotellet. Denna dag har vi ingen utflykt, vi stannar på hotellet och badar bastu och njuter av att bada i vattenparken som är Estlands största. Det finns även en bowlinghall på hotellet där vi kan anordna en turnering om så önskas.​​​​​​​

Dag 6
Frukost på hotellet innan vi checkar ut och startar vår hemresa. Vi åker via Lettland och Riga på vår hemresa. 
Vi hinner med att se lite av Riga och kanske handla lite innan vi går ombord på Tallink Siljas M/S Romantika. Kl 17.30 avgår fartyget från Riga. Vi installerar oss i våra hytter innan vi äter en tvårätters avskeds-middag ombord.

Dag 7

Frukost ombord innan vi kl 10.45 ankommer till Stockholm, 
När alla utan stress kommit ombord på bussen beger vi oss av hemåt, vi beräknas vara tillbaka på respektive hemort  vid 13-tiden.
I priset ingår: 
Bussresa - Pärnu t/r, båtresa med del i utsides tvåbäddshytt med golvstående sängar inkl frukost t/r, logi i 4 nätter med del i dubbelrum, helpension (måltidsdryck ingår till varje lunch och till en del middagar ingår vin till maten), läkarundersökning, totalt 12 ordinerade behandlingar, utflykter och guidningar enligt program samt reseledares tjänster. 
Anmälningsavgiften på 500:- betalas in 10 dagar efter att du fått din bokningsbekräftelse och slutbetalning skall vara oss tillhanda 14 dagar före avresan. VS & Perssons Bussar skickar ut bekräftelse och inbetalningskort till Dig.
Giltig legitimation krävs på resan, vi rekommenderar passet. Observera att körkort ej gäller som legitimation.
Valutan är €uro som går att växla till sig på båten, i terminalen i Tallinn eller på växlingskontor i Estland (eller i Sverige).
Avbeställningsskydd kostar 250:-, om Du eller någon nära anhörig skulle bli sjuk före avresa är Du skyddad från avbeställningskostnader mot uppvisande av läkarintyg, med undantag för en exp.avgift (300:-) plus kostnaden för avbeställningsskyddet (250:-). 

Kontrollera noga ditt eget res-skydd genom din hemförsäkring eller din bank.
​​​​​​​
Arrangör för denna resa är VS & Perssons 
Boka din resa till

SPA-VIP-resa till Pärnu 

Datum
17 februari 
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
7995sek