019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Linje- & servicetrafik

På uppdrag av Örebros Länstrafik

Idag upphandlas 90 procent av linjetrafiken med buss inom Sverige, i fri konkurrens.

Alla intresserade bussföretag kan lämna in anbud på den trafik som lämnas ut av de regionala kollektivtrafikmyndigheterna. Det bussföretag som vinner kontraktet förbinder sig att under ett visst antal år driva trafiken enligt de förutsättningar och krav som ställts i anbudsunderlaget.

Sedan 2007 bedriver vi linje- och servicetrafik i Örebro Län på uppdrag av Länstrafiken Örebro. Bussarna utgår från våra olika depåer i området. Örebro, Karlskoga, Hällefors, Hallsberg och Askersund med flera. I dagsläget har vi ca 135 fordon som trafikerar flertalet linjer i området.

Alla våra bussar drivs med HVO (Hydrerad Vegetabilisk Olja), ett till 100% förnybart och fossilfritt drivmedel som minskar CO2 utsläppet i vårt närområde.  HVO är vätgasbehandlade vegetabiliska fetter som tas om hand från restprodukter.

Därutöver innehåller HVO inga aromatiska eller polycykliska kolväten, vilket markant förbättrar miljön. Ju fler privatbilister som fyller våra bussar, desto större blir miljönyttan. För om en buss har 20 passagerare ombord så är utsläppen betydligt mindre än om alla skulle åka runt i personbilar.
 
Länstrafiken Örebro
Telefon: 0771-55 30 00
Öppettider vardagar 07.00-20.00 helger 10.00-17.00
Mejlkontakt: lt.orebro@lanstrafiken.se