019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Lindbergs Buss

En del av Transdevkoncernen 

Första bussen var en begagnad Neoplan som Patrick Lindberg och hans far köpte tillsammans när Patrick bara var 20 år.

Lindbergs Buss startades 1990 och redan 1992 tog man över Fjugesta Buss och blev ett “riktigt” bussföretag. Sedan blev det en nästan årlig tillväxt.

Nu är Lindbergs ett av de större bussföretagen i landet med en bit över 135 bussar och med i runda tal 200 medarbetare. Det är heltidsanställda, deltidare och timanställda som är stationerade i Örebro och kringliggande kommuner.
​​​​​​​
Den stora volymen ligger i det som brukar kallas särskild kollektivtrafik, det vill säga färdtjänst, servicelinjer och skolskjutsar. Huvudkontoret med garage finns i Örebro. Skolbussdepåer finns i Hällefors, Karlskoga, Degerfors, Lekeberg, Hallsberg och Askersund. I verksamheten ingår också uppdrag åt Länstrafiken i Örebro samt ett antal kommuner.
​Förutom avtalstrafiken så bedriver bolaget även en resebyråverksamhet samt beställningstrafik.

Med vårt reseutbud hoppas vi kunna erbjuda alla en resa som passar, oavsett om det är en dagstur till Stockholm eller en längre resa med buss och flyg i kombination. Våra kunder består av både privatpersoner, företagare och föreningar som behöver en buss för kortare transporter och dagsturer eller unika upplägg för längre reseupplevelser till destinationer över hela världen. Vi skräddarsyr resor efter vår kunds specifika önskemål och intressen.

Sedan 1 september 2019 är Lindbergs Buss en del av Transdev-koncernen.
Lindbergs Buss ingår i Transdev-koncernen. Koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige och bedriver verksamhet i stora delar av Sverige med över 6000 medarbetare och en flotta på cirka 1.000 fordon. Idag är Transdev landets tredje största aktör i branschen.
​​​​​​​
Du kanske även är intresserad av

Allt som vi gör...

Skolbussar

Förtroendet att få köra skolbarn är en fjäder i hatten som vi gärna stoltserar med. Vi har mångårig erfarenhet och uppfyller våra huvudmäns samtliga krav.

Resebyrå

Vi gillar att skapa upplevelser. Både utifrån trender och personliga önskemål. Vi gillar helt enkelt att skapa resor som vi själva vill åka på.

Linjetrafik

Vi kör linje- och servicetrafik i Örebro län på uppdrag av Länstrafiken. I dagsläget är det ca 135 bussar som kör ett antal linjer i området.

Miljö

Vi kör våra bussar på 100% fossilfri HVO från ett helägt svenskt företag som heter Colabitoil. Både de och vi verkar för ett fossiloberoende Sverige.

Expressbuss

Tusentals personer väljer varje månad expresslinjen för att ta sig till och från Stockholm med oss. Och ju fler som fyller bussarna, desto större blir miljönyttan.

Partners

Vi vet att "det lilla extra" sitter i detaljerna när vi jobbar med våra partners. Det är förmodligen därför som de alltid kommer tillbaka till oss i nya samarbeten.