019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Skriv din rubriken

Skriv din underrubrik härLäs mer

Skriv en text som passar med resmålet. Lycka till!

Vi besöker även vinbyn Krems och åker genom den vackra Wachaudalen där Donau slingrar sig fram mellan branta kullar och besöker det natursköna Salzkammergut som är ett av Österrikes vackraste landskap.

Österrike, officiellt Republiken Österrike, är en inlandsstat i Centraleuropa. Österrike gränsar till både Tyskland och Tjeckien i norr, Slovakien och Ungern i öster, Slovenien och Italien i söder och Schweiz och Liechtenstein i väster. Huvudstaden är Wien som ligger vid floden Donau. 

Unikt för den här resan................
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 3 | Måndag 26 augusti

Wien
Under förmiddagen skall vi se flera av Wiens sevärdheter och höra om stadens långa historia under en guidad stadsrundtur. Resten av dagen spenderas på egen hand. Runt hotellet finns det en uppsjö av affärer och restauranger och vid en promenad längs Mariahilfer Strasse till slutet befinner man sig mitt i Wien Altstadt.

Dag 4 | Tisdag 27 augusti

Krems och Wachaudalen
Vi lämnar Wien och kommer snart till vinmetropolen Krems vid Donau. Här besöker vi Weinkellerei Lenz Moser för en rundvisning och provning av deras viner. Lunch kan intas på någon av vinbyns alla restauranger. Nu skall vi åka genom den väldigt vackra Wachaudalen som sträcker sig från Krems till Melk. Från Melk kör vi till Salzburg för inkvartering två nätter på 4-stjärniga Hotel Achat Plaza Zum Hirschen beläget i Salzburg centrum. Middag på hotellet.

Dag 5 | Onsdag 28 augusti

Salzburg
En lokalguide visar oss Mozarts hemstad Salzburg under en 2-timmars stadsvandring. Vi kommer att se många kända platser som Schloss Mirabell med sin park, Altstadt med Mozartplatz och den stora Domen. Högt över Altstadt tronar Festung Hohensalzburg. Efter stadsvandringen står stadens rika utbud av historiska sevärdheter och alla mysiga gränder med små affärer och caféer till fritt förfogande.

Dag 6 | Torsdag 29 augusti

Salzkammergut
Efter frukosten begär vi oss in i den oerhört natursköna regionen Salzkammergut. Landskapet är bergigt med många fina sjöar och samhällen mellan bergen. I St. Gilgen beläget vid Wolfgangsee stiger vi av bussen och åker båt över till den omtalade skönheten St. Wolfgang. Här kan vi strosa runt ett par timmar. Färden går vidare på slingrande vägar och under eftermiddagen kommer vi till Tyrolen. Här skall vi bo två nätter i mysiga alpbyn Kirchberg in Tirol, på 4-stjärniga Hotel Metzgerwirt. Båda dagarna äter vi hotellets stora middag med en riklig salladsbuffé och 3-rätters valmenyer.

Dag 7 | Fredag 30 augusti

Tyrolen
Idag njuter vi av lugnet och skönheten i Kirchberg och dess omgivningar. För den som vill ta en lättare vandring rekommenderas linbanan upp till Gaisberg. Här finns vandringsleder och utsikten är magnifik.  Under eftermiddagen tar vi en tur till grannbyn Kitzbühel för den som vill. Kitzbühel är berömd för sina alpina tävlingar och störtloppet Hahnenkammrennen, och för sina ”förnäma” butiker och hotell.

Dag 8 | Lördag 31 augusti

Kirchberg-Oranienburg
Efter frukosten är det dags att lämna Tyrolen och Österrike. Efter en timme når vi gränsen till Tyskland och kör norröver genom Bayern vidare förbi Berlin för övernattning på trevliga 4-stjärniga Hotel an der Havel. Middag på hotellet.

Dag 9 | Söndag 1 september

Oranienburg - Rostock - Örebro
Tack och farväl till Europa för denna gång! Efter frukost lämnar vi Oranienburg och tar oss till färjan över till Danmark. Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg.

Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl 22.00. Vi säger farväl till våra reskamrater efter nio härliga dagar tillsammans.
Boka din resa till

Österrike

Datum
​​​​​​​24 augusti
Reslängd
9 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
11 690 sek

Bra att veta

Våra hotell

Lübeck
Park inn by Radisson***
www.parkinn.com/hotel-luebeck

Holiday Inn Lübeck ***
www.hi-luebeck.de

Liège
Ramada Plaza Liège City Center ****
https://ramadaplaza-liege.com

Bayeux
Novotel Bayeux ***
www.accorhotels.com/gb/hotel-0964-novotel-bayeux/index.shtlm

Geldrop
NH hotel Geldrop  ****
www.nh-hotels.com


Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål

​​​​​​​

​​​​​​​

Polen

​​​​​​​

​​​​​​​
​​​​​​​

Rehn & Mosel

​​​​​​​

​​​​​​​
​​​​​​​

Lissabon & Algarve

​​​​​​​