019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Vandra på Mallorca

En klassiker som alltid är lika aktuellLäs mer

Följ med på en vandringsresa där vi kombinerar både nytta och nöje under semestern.  Årets resa blev en succé.

​Att vandra är en skön och omväxlande motionsform och du får se sidor av resmålet du aldrig ser från stranden eller poolkanten. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet erbjuder både vackra vandringar med storslagen och varierande natur och ett mycket rikt kulturliv.
Vandringsresan passar alla som tycker om att röra på sig och som trivs att vara utomhus nära naturen. De olika vandringarna ger en varierad bild av öns vackra och skiftande landskap. Dagsetapperna är 8-13 km långa. Vandringarna genomförs i ett lugnt tempo och leds av en kunnig lokalguide samt vår reseledare. Välkomna med!
Reseledaren hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 

 Örebro - Arlanda - Palmanova
Avresa från Örebro mot Arlanda. Vi flyger kl 08:00 med SAS (SK 1805). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.

Vi landar i Palma knappt fyra timmar senare. På flygplatsen väntar vår buss som kör oss till Ola Hotel Panama där vi ska bo sju nätter. Varje kväll serveras vi en gemensam middag på hotellet.

De fyra vandringarna

Under vår vistelse kommer vi att göra fyra vandringar med guide inkl transfers och picknickluncher.

Dag 2 | 

• Esporles - Banyalbufar, ca 8 km
Denna vandringsled börjar i byn Esporles och tar oss på stenstigar igenom Tramuntana bergen. Vandringen är vacker och enkel och tar oss genom ek- & olivträdslundar med havsutsikt till och från. När vi når Banyalbufar blir man omgiven av de traditionella odlingsterasserna som är typiska för Mallorcas landsbygd.
Ca 2,5 tim, lätt vandring

Dag 3 | 

• Orient - Alaro Castle, ca 9,5 km
Vandringen börjar i Orient mot Alaró fästningen som byggdes i försvarssyfte av lokalbefolkningen. Nu mer finns endast ruinerna kvar från den tid då man försvarade sig mot pirater och andra invasioner. Vi når ca 800 m över havet som kan verka brant men i själva verket är detta en bekväm vandringsled med fantastisk utsikt. Från fästningen kan man också se Palma och Alcudias havsvik.
Ca 3-3,5 tim, lätt vandring.

Dag 4 |

Heldagsutflykt till Mallorcas största stad Palma
Idag gör vi en utflykt till den trevliga storstaden Palma. Tillsammans med en lokalguide kommer vi under rundturen att få se flera av stadens intressanta platser bl a den välkända 1300-talskatedralen La Seu som är ett av de största turistmålen i Palma. Vi får också tid på egen hand för både lunch och shopping innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 5 | 

• Port de Soller - Deia, ca 10 km
Vandringen går från fyren i Port de Soller utmed havet mot sydväst och till den vackra bergs- och konstnärsbyn Deia. På vägen till Deia görs en avstickare till den lilla havsbukten Calade Deia. Här kan man också ta sig ett dopp.
Lätt vandring.

Dag 6 |

• Mirador de ses Brasques - Cala Tuent, ca 12-13 km
Vi börjar vår vandringsdag strax utanför Sóller i ett öppet landskap av odlingsmark och olivlundar. Vi tar oss sedan ner i en djup dal kantad av forntida odlingsterrasser och kommer fram till en Finca d’Avall där vi kan ta en paus innan vi fortsätter vidare på brantare väg. Denna kustliga och steniga vandringled har varierande och ständigt spektakulära vyer.
Ca 4 tim, medelsvår vandring.

Dag 7 | 

Dagen är fri att disponera efter eget tycke och smak.
Njut av semestern! Om vädret är lämpligt kanske vi känner för att koppla av med bad eller utforska de trevliga omgivningarna. Valet är ditt!
På kvällen samlas vi för en gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 8 | 

Palmanova - Arlanda - Örebro
Vi äter en god frukost innan vi packar in i bussen och åker till flygplatsen. Vårt flyg med SAS avgår kl 12.45 (SK 1806). Vi beräknas landa på Arlanda kl 16.30.
På kvällen är vi hemma igen efter en njutbar och aktiv resa på Mallorca.
Boka din resa till

Vandring på Mallorca

Datum
20 oktober
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.

Bra att veta

Utrustningstips;
I allmänhet gäller det att ha bekväma kläder och ha med sig kläder för alla väder. Lager på lager är att rekommendera för att kunna variera för alla förhållanden.

• Vandrarkängor med styv och stabil sula som gör att du inte halkar eller blir lika trött i fötterna
• Långbyxor, shorts, varm tröja och vindjacka – väder och temperatur kan variera mellan olika delar av ön under en och samma dag
• Regnkläder
• Ryggsäck med plats för vattenflaska på minst 1.5 liter
• Sittunderlag
• Solskydd som solhatt/keps, solglasögon och solskyddsmedel
• Medical kit med skavsårsplåser
• Hoppfällbara vandringsstavar kan underlätta i många situationer samt ge extra stöd
• Ev kikare

Värt att veta;
För att det ska bli en behaglig upplevelse är det bra om du har en god grundkondition men du behöver inte vara vältränad. Då etapperna kan vara kuperade och gå längs naturstigar med stenigt eller gropigt underlag bör du inte ha några fysiska handikapp. Vandringslederna är lätt till medelsvåra.

Vårt hotell

Palmanova
Ola Hotel Panama ***
Carrer de Paris, 4, 07181 Palmanova, Islas
Baleares, Illes Balears
Tel: +34 971 68 01 22
www.olahotels.com
Antal rum: 185 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Hotellet ligger i ett fridfullt område i Palmanova och har en utomhuspool och ett utmärkt underhållningsprogram. Stranden med vacker vit sand och ljumt medelhavsvatten ligger bara en kort promenad bort. I Palmanovas kommersiella centrum kan du besöka butiker, barer och restauranger. På hotellet finns hiss, pool, restaurang och bar.

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras. 
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt pass.

Valuta:
Euro

Bagage:
Maxvikt per person är en resväska á 23 kg samt 8 kg handbagage
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål