019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Skottland

En whiskyresa i sagolika miljöerLäs mer

Skottland är ett mäktigt land med oslagbar natur.

Vi smakar på whiskydestilleriernas värmande utbud samt lär känna landets sevärdheter, historia och kultur.

Vi kommer även få se lite av huvudstaden Edinburghs historia och charm.
Följ med oss på vår whiskyresa till Skottland och få ett minne för livet.
Vår reseledare hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.
  • perth-bilar-castle
  • perth-fields-of-grain
  • perth-river-tay
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 6 maj

Dag 1 Örebro - Arlanda - Edinburgh - Perth
Avresa från Örebro kl 05:00 mot Arlanda. Vi flyger kl 09:30 med SAS (SK 2541). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.

Vi landar i Edinburgh kl 10:45 (lokal tid) och blir hämtade med buss för transfer till Perth och vårt hotell, Salutation hotel där vi ska bo 4 nätter. Gemensam middag.

Dag 2 | Måndag 7 maj

Dagen börjar med ett besök på Blair Castle & Gardens som
är ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott.

Vi fortsätter till den charmiga och lilla orten Pitlochry. Här får vi egen tid för lunch och shopping. Strax utanför Pitlochry liggerEdradour som är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier.
Här möts vi av en underbar miljö och vi lär oss proceduren vidwhiskytillverkning och får naturligtvis smaka den goda drycken.

Vi återvänder till Perth där vi får tid att njuta av den trevliga staden eller varför inte lite shopping?

På kvällen samlas vi för en gemensam midag.

Dag 3 | Tisdag 8 maj

Denna dag har vi en tågtur att se fram emot mellan stäckanAivermore- Broomhill, därefter väntar en lunch vid Grantown on Spey- området .
På eftermiddagen gör vi ett besök på Glen Livit Distillery. Här gör vi en rundtur i destilleriet samt provsmakar några sorters whisky. Besöket är en fröjd för gommen och självklart finns det möjlighet att köpa lite med sig hem.

Efter en dag med fantastiska naturupplevelser samt doften och smaken av välkänd dryck smakar säkert vår middag på hotellet gott.

Dag 4 | Onsdag 9 maj

Dagens första stopp blir whiskydestilleriet Glenturret i närheten av Crieff. Detta är ett av landets äldsta och mest välkända destillerier och tack vare det populära varumärket Famous Grouse är det mycket välbesökt. Här får vi en guidad rundvisning som avslutas med provsmakning av whisky. Vi har också chans att inhandla lite av den goda drycken.

Därefter beger vi oss till den medeltida staden Stirling varsfästning uppe på Castle Hill är av de mest historiska och arkitektoniskt betydande slotten i Skottland.

Här har flera skotska kungar och drottningar krönts bland dem Maria Stuart år 1543. Fästningen är på tre sidor omgiven av branta klippor, vilket gjorde det lätt att försvara.

Vi samlas för en gemensam middag på kvällen.

Dag 5 | Torsdag 10 maj

Vi reser den korta biten mot Edinburgh, Skottlands huvudstad. Edinburgh betraktas som en av Europas vackraste huvudstäder. Här finns ett mycket stort utbud av kultur och staden kallas ibland ”nordens Athen”.

Vi inleder dagen med en stadsrundtur tillsammans med lokalguide som visar oss runt i staden. Kända sevärdheter är Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles´ Cathedral och stadens shoppinggata Princes Street som börjar vid Walter Scott-monumentet.

Resten av dagen tillbringar vi på egen hand innan det är dags för gemensam middag.

Vi inkvarterar oss på vårt hotellIbis Edinburgh Centre South Bridge  där vi bor en natt.

Efter middagen kan den som orkar utforska några av Edinburghs många barer och pubar och kanske prova någon whiskysort som vi inte kommit i kontakt med under rundturen.

Staden är uppdelad i två huvudområden; Old Town och New Town som ligger på var sin sida av Princes Street. Vi handlar på Princes Street eller varför inte ta en promenad i den botaniska trädgården?

The Royal Mile består av fyra gamla gator, från Castle Hill till Canon Gate, en trevlig promenad där vi ser många pampiga byggnader. Här finns också många affärer och trevliga restauranger.

Dag 6 | Fredag 11 maj

Vi startar morgonen med en god frukost. Fri tid i Edinburgh på dagen  innan det är dags att bege oss av till flygplatsen. Vårt flyg med SAS (SK 2546) avgår kl 19:50 Vi beräknas landa på Arlanda kl 23:00

Efter en trevlig vistelse i Skottland där vi har upplevt en del av områdets omtalade whiskysorter samt tagit del av vacker natur och huvudstaden Edinburghs historia och charm återvänder vi hemåt med många fina minnen i bagaget.
Boka din resa till

Ett sagolikt Skottland

Datum
6 maj
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
12 225 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål