019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Rhen & Mosel med kryssning

Upplev sagolika Rhendalen både från land och vattenLäs mer

Vår populära resa till Rhen & Mosel är fylld av glädje,  mat och goda viner.
Mosel och Rhen är kanske de mest kända floderna i Tyskland och här finner vi också de mest kända vindistrikten. 

Rhen flyter bred och mäktig förbi bl a Rüdesheim som är centrum för vintillverkningen i distriktet Rheingau. Här utgör den berömda Rieslingdruvan grunden för vitvinsproduktionen.

Mängder av människor söker sig varje år till denna sköna dalgång där vindruvorna mognar och blir till vin i de många vingårdarna. Här finner vi också den ombesjungna Loreley-klippan, vackra byar med korsvirkeshus, spännande riddarborgar och förstås massor av vin att prova!

Visste du att ​​​​​​​i sydvästra Tyskland odlade man vin redan på romartiden, för tvåtusen år sedan.

Den buteljgröna floden Mosel slingrar sig i serpentiner förbi kända vinorter och branta vinberg. Rieslingdruvan är även här dominerande.

På den här resan njuter vi av goda viner och besöker små trevliga byar och orter längs de båda floderna.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 12 september

Örebro - Ahrensburg
Avresa från Örebro tidig morgon (kl 05.00). Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja Helsingborg-Helsingör (20 min). Vidare genom Danmark till Rödby. Färjan tar oss snabbt över till Puttgarden (45 min) varifrån vi fortsätter till vårt hotell, Hotel am Schloss Ahrensburg. Gemensam middag på kvällen. Ca 78 mil.

Dag 2 | 13 september

Ahrensburg - Cochem
Efter frukost åker vi söder ut. Vi viker av mot Moseldalen och till Cochem, känd för branta gator, korsvirkeshus, slott och stadsmur.
I staden bor idag ca 6.000 invånare och det är en mycket populär vin- och turistort. Här bor vi två nätter på Hotel Noss. På kvällen äter vi gemensam middag och efter middagen kan man ta en tur på stan och bekanta sig lite närmare med vinstugorna och Moselvinet.
Ca 56 mil.

Dag 3 | 14 september

Cochem
Efter frukost så tar vi oss upp till den berömda borgen Reichsburg. Vi får en guidning med hörlurar och ljud på svenska. Nöjda och belåtna tar vi en gemensam promenad ner från borgen.
Eftermiddagen är sedan fri för att strosa runt på de smala gatorna. Om vi vill kan vi ta stolliften upp på berget Pinnenkreutz där Burg Cochem ligger på ca 100 meters höjd. Borgen lär ha uppförts redan på 1000-talet och härifrån har vi en fantastisk utsikt över Mosel och dalgången. 
På kvällen serveras vi middag på hotellet.

Dag 4 | 15 september

Cochem - Rüdesheim am Rhein
Vi checkar ut och gör en halvdagskryssning på Mosel. Under båtresan serveras lunch. Här sluttar sidorna brant, floden är smal och vi kommer nära vinodlingarna och byarna längs vägen. Vanligaste druvsorten här är Riesling och Elbling. Medan vi njuter av det vackra landskapet passar vi kanske på att släcka törsten med ett kallt, gott Moselvin. Efter båtturen åker vi till Dr. PaulyBergweiler i Bernkastel för en vinprovning. Vi får höra om dess historia och tillverkning medan vi provsmakar några sorter. Resan fortsätter till Rüdesheim am Rhein, Rhenvinets huvudstad och Hotel Lindenwirt där vi checkar in för två nätter. Gemensam middag på kvällen. Efter middagen passar det kanske med en promenad på Drosselgasse, ortens huvudgata. Denna gata kantas av vinstugor och lokaler med sång, musik och dans.

Dag 5 | 16 september

Rüdesheim am Rhein
Efter frukost är det dags för en kryssning på Rhen. Sträckan Rüdesheim-St Goarshausen är populär att färdas på. Floden kantas av många medeltida riddarborgar. Efter turen intar vi en 2-rätters lunch på das Loreley Weinstübchen.
Att prova Rhendalens goda viner hör förstås till men glöm inte heller Rüdesheimer Kaffee - en kaffe med Weinbrand, toppat med grädde!
Eftermiddagen disponeras helt på egen hand. Passa på att besöka någon trevlig vinstuga och njut av ett gott Rhenvin. Du kan även ta linbanan upp till Niederwald-monumentet. Här har du en storslagen utsikt över Rüdesheim och alla vinodlingar. Minnesmärket är rest till minne av Tysklands enande 1870-71. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6 |  17 september

Rüdesheim am Rhein - Lübeck
Vi lämnar Rüdesheim och Rhendalen för denna gång. Naturen ändrar efterhand karaktär och blir mera kuperad. Snart är vi i området kring Kassel. En stad som tillsammans med Göttingen förknippas med sagoberättande Bröderna Grimm.
Övernattning och middag på Holiday Inn Lübeck. Ca 60 mil.

Dag 7 | 18 september

Lübeck - Örebro
Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Efter frukost lämnar vi hotellet och tar oss norrut upp till Puttgarden där vi tar färjan över till Danmark. Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg.
Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl 22.00. Vi säger farväl till våra reskamrater efter några härliga dagar tillsammans.
Ca 75 mil.
Boka din resa till

Rhen & Mosel

Datum
12 september
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
10450 sek

I resans pris ingår: 

 Bussresa, färjeresor, vägavgifter, 6 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension från middag dag 1 till frukost
dag 7, besök på Reichsburg Cochem, båttur på Mosel inkl lunch, vinprovning hos Dr. Pauly-Bergweiler i Bernkastel, båttur på Rhen samt 2-rätters lunch på das Loreley Weinstübchen.
​​​​​​​
Våra hotell

Ahrensburg
Hotel am Schloss Ahrensburg ***
www.hotel-am-schloss.de

Cochem
Hotel Noss ***
www.hotel-noss-cochem.de

Rüdesheim am Rhein
Hotel Lindenwirt***

Lübeck
Holiday Inn Lübeck ****
www.hi-luebeck.de

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras. 
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål