019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Prag & Berlin

Följ med till den gyllene staden och en stad i ständig förändring.Läs mer

Bedövande vacker ligger staden vid Moldaus strand och den berättar gärna om årtusendet som gått. Man säger att Prag är en magisk stad, en stad med tragisk och romantisk historia.

Prag kallar sig för världens bästa utomhusmuseum för arkitektur och det stämmer. Centrum är en enda stor sevärdhet som berättar om tusen år av europeisk arkitektur och politik. Från 1000-talets rotundor till modernism på 2000-talet. Staden har ett stort antal kyrkor, kloster och palats och kallas ”De hundra spirornas stad”.

Att vandra i skymningen på Karlsbron över Moldau, en av världens vackraste broar, upp mot Pragborgen, är en fin upplevelse liksom att njuta av folklivet från ett litet café nära Gamla stadens rådhus.

Att släcka törsten med en öl i en ölkällare är inte heller fel. Den tjeckiska pilsnern är av många ansedd som den bästa i världen.

Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla vyer i denna vackra, kuperade stad.

Det är en glädje att komma till Berlin idag, en av Europas allra mest spännande huvudstäder. Drygt tjugo år efter Berlinmurens fall möter oss en av världens grönaste och modernaste storstäder.

Ett pulserande folkliv med människor från hela världen runt Brandenburger Tor och på Unter den Linden.

Tag chansen att beundra de nya arkitektoniska skapelserna runt Potzdamerplatz. Besök minnesmärken från Berlins mörka samtidshistoria t ex delar av Berlinmuren eller övergångsstället mellan väst och öst vid Checkpoint Charlie.

Har du aldrig besökt Berlin, passa på nu, det kommer du inte att ångra.
​​
Två magnifika huvudstäder på en och samma resa!
  • berlin-alexanderplatz
  • prag
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | 8 september

Avresa från Örebro tidig morgon (kl 05.00). Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja Helsingborg-Helsingör (20 min). Vidare med färja Gedser - Rostock (2 h).

Vår första natt sover vi på InterCity Hotel Rostock. Rostock var en gång en av de mäktigaste av städerna i Hansaförbundet och är idag en modern hamnstad, som vet att ta vara på och förvalta sitt historiska arv. Vi stannar en natt och på hotellet äter vi middag tillsammans. Ca 65 mil.

Dag 2 | 9 september

Vi lämnar Rostock efter frukost och åker vidare söderut till Prag. Lunchuppehåll efter vägen. Vi kommer fram till ”den gyllene staden” vid Moldaufloden. Prag är en stad med en speciell atomsfär. Den medeltida stadskärnan med de smala gränderna slingrar sig mellan välbevarade gamla byggnader. De flesta sevärdheterna finns inom behagligt avstånd.

Mest känd är den vackra Karlsbron från 1300-talet som binder samman Stare Mesto, gamla sta’n, med sitt vackra torg och sitt berömda astronomiska ur, och Mala Strana på andra sidan floden med historiska gator, små gömda trädgårdar och fina barockbyggnader. Prag är en stad som lämpar sig att promenera i.

Kvällens middag äter vi på hotellet, Hotel Expo.
Ca 58 mil.

Kulinariskt har Prag inte stått högt i kurs. Nationalrätten ”fläskstek med kål och knödel” får nog inte många gommar att vattnas. De senare åren har dock det tjeckiska köket förbättrats och vi finner många bra restauranger i centrum.

Dag 3 | 10 september


Efter frukost väntar en stadspromenad i denna härliga stad. Den är på 4 timmar med svensktalande guide. Prag är en stad som är lätt att bli förälskad i. Du upplever en av Europas mest välbevarade gamla städer med en unik bevarad miljö.

Efter rundturen upptäcker vi denna vackra stad i lugn och ro. Karlsbron, Gamla stans torg och Vaclavplatsen är sevärdheter som Du inte får missa. Du får inte heller glömma att slinka in på någon av de många ölhallarna och smaka på Europas kanske bästa öl.

Öl är mer än en dryck i Tjeckien. Den ansedde engelske ölexperten Michael Jackson har utnämnt landet till världens ledande bryggerination. Märken som Gambrinus, Urquell, Staropramen, Radegast och Budvar håller erkänd toppklass och är stora exportörer.

Kvällen är fri för egna upplevelser och restaurang-besök.

Dag 4 | 11 september

Efter en god och mättande frukost är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Alla har vi olika intressen; någon vill gå på museum och andra nöjer sig med att njuta av folkvimlet från en uteservering. Här finns även goda möjligheter till shopping. Varför inte äta en god lunch på en av Prags många trivsamma caféer eller restauranger.

Kl 14.00 är det dags för ett bryggeribesök inkl ölprovning. Om ölet smakar finns det naturligtvis möjlighet att köpa lite med sig hem.

På kvällen väntar en båttur på Moldau. Under båtfärden bjuds vi på en god middagsbuffé.

Dag 5 | 12 september

Vi säger tack och farväl till Prag för denna gång och vi åker norrut mot Berlin. Vi passerar bergskedjan Erzgebirge som utgör gräns mellan Tjeckien och Tyskland. Ca 35 mil.

I Berlin bor vi på Park Inn by Radisson Berlin Alexander-platz.

På eftermiddagen (kl 15.00) väntar en stadsrundtur i denna fantastiska stad. Den är på 3 timmar med svensktalande guide. Vi ser många av stadens storasevärdheter och känner stadens atmosfär.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

Dag 6 | 13 september

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far hemåt. Via färjorna mellan Rostock - Gedser och mellan Helsingör - Helsingborg är vi snart i Sverige igen. Väl på svensk mark bär det av hemåt med många härliga intryck från de två magnifika huvudstäderna i bagaget.

Beräknas vara åter i Örebro sent på kvällen efter några härliga dagar tillsammans. Ca 90 mil.
Boka din resa till

Prag & Berlin

Datum
8 september
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss
Pris fr.
6 990 sek
Övrig info

Bra att veta

Våra hotell


Rostock
InterCity Hotel Rostock ***
Heerweghstrasse 51
D-18055 Rostock
Tel: +49 381 4950 0
www.intercityhotel.com
Antal rum: 174 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Hotellet ligger i närheten av centralstationen.
På hotellet finns restaurang och bar.

Prag
Hotel Expo
Za Elektrárnou 412/3, 170 00 Praha 7-Bubeneč,
Prag ,Tjeckien
+420 266 712 470
www.expoprag.cz/home-page/
Antal rum:106- med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Modernt men ändå bekvämt boende intill det historiska området. Vårt fantastiska hotell i Prag ger dig allt du behöver.

Berlin
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****
Alexanderplatz 7, Mitte, D-107 18 Berlin
Tel: +49 30 23890
www.parkinn-berlin.de
Antal rum: 1012 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Detta är Berlins högsta hotell. Hotellet ligger intill torget Alexanderplatz. Därifrån kan du ta buss, spårvagn, tunnelbana och pendeltåg (S-Bahn) till alla delar av Berlin. Du promenerar till Museiön och livliga Hackescher Markt på 10 minuter. På hotellet finns bastu, restaurang, bar lounge.