019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Charmiga Lissabon & Algarve

Europas absolut sydligaste punktLäs mer

I Lissabon upplever vi i de gamla stadsdelarna
en tidlös skönhet i husens  handmålade kakelväggar, balkongernas  smide och de trånga grändernas charm.

Längs affärs- och paradgatan Avenida da Liberdade möter vi som kontrast det moderna Lissabon.
​På den soldränkta Algarvekusten breder den 16 mil långa stranden ut sig och längs den ligger charmiga städer och samhällen som ett pärlband.
​Välkommen med till vackra och intressanta Portugal.
​Reseledaren hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.
  • armaco
  • cascais
  • lissabon
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Torsdag 3 oktober

Örebro - Arlanda - Lissabon
Avresa från Örebro mot Arlanda. Vi flyger kl **  med **. Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.
Vi landar i Lissabon och På flygplatsen väntar vår buss som kör oss till  Zenit Lisboa ​där vi ska bo tre nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 | Fredag 4 oktober

Rundtur samt upptäck Lissabon på egen hand och fadounderhållning.
Under förmiddagen bekantar vi oss med Lissabon under en guidad rundtur. Vi besöker de olika stadsdelarna som pittoreska Bairro Alto, Alfamakvarteren, centraltorget Praca do Comercio, försvarstornet Torre de Belem, borgen och Jeronimoklostret. Vår guide berättar om staden och dess historia.
På eftermiddagen fri tid för shopping eller egna strövtåg.
Ta gärna en tur med Lissabons spårvagnar.
På den hundra-åriga linje 28, med hållplats vid vårt hotell, får du en oslagbar sightsee-ing. Den betraktas som en av de stora attraktionerna i den portugisiska huvudstaden.
Kanske en promenad i de gamla Alfamakvarteren eller i pittoreska Bairro Alto? Lissabon är en perfekt stad att flanera i.
På kvällen äter vi middag på Clube de Fado samtidigt som vi får uppleva en show med fadosång som är den typiska portugisiska sången med sina melankoliska och finstämda toner. Texterna handlar ofta om livsöden och nostalgisk längtan.

Dag 3 | Lördag 5 oktober

Utflykt i Lissabons omgivningar.
Efter frukost beger vi oss på en heldagsutflykt i områdena omkring Lissabon. Vi åker längs kusten västerut till Cascais som är en charmig semesterort men även ett livligt fiskeläge. Vidare till Cabo da Roca som är den västligaste punkten i Europa. Här möts vi av ett vilt och vackert landskap. Vi åker upp i bergen till Sintrasom sedan 1300-talet är de portugisiska kungarnas favoritresidens. Slottet Palacio Nacional är som klippt ur en sagobok med tinnar, torn och vackra salar.
Tillbaka i Lissabon äter vi middag på vårt hotell.

Dag 4 | Söndag 6 oktober

Mot Algarvekusten samt besök på vingård.
Frukost på hotellet innan det är dags att ta farväl av Lissabon och åka söderut. Under resan till Albufeira som är en trevlig semesterort på Algarvekusten besöker vi en vingård, Jose Maria de Fonseca där vi provsmakar goda viner.
Vi checkar in på vårt trevliga hotell Holiday Inn Algarve där vi ska bo sex nätter. I Armacao de Pera finns trevliga stränder och ett stort utbud av butiker och restauranger.
Varje kväll i Armacao de Pera äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5 | Måndag 7 oktober

Utflykt till  Albufeira, Porches och Silves inkl vinprovning.
Efter frukost är det dags för ännu en utflykt med vår lokalguide. Först gör vi en rundtur i Albufeira innan vi tar sikte mot Porches och Silves.
I Porches besöker vi den fina porslinsfabriken, Porches Pottery, med sina handgjorda och handmålade porslin.
Nästa stopp blir Silves som tidigare var huvudstad i Algarve. På återresan mot vårt hotell stannar vi till för en trevlig vinprovning hos Quinta Do Frances.

Dag 6 | Tisdag 8 oktober

Utflykt till Cabo de Sao Vicente, Sagres och Lagos.​
Idag gör vi tillsammans med en engelsktalande guide en utflykt till Cabo de Sao Vicente. Detta är den yttersta spetsen av Algarvekusten och därmed Europas sydvästligaste punkt. Vi tittar på den fantastiska utsikten och de branta klipporna.
Under dagen passerar vi också staden Sagres som betyder helig då det var en viktig plats för religiösa seder och ritualer. Här finns bara en mycket liten stadskärna men framförallt är det främst den fantastiska utsikten och de vackra sanddynerna som kännetecknar platsen.
På hemvägen stannar vi i den charmiga hamnstaden Lagos som en gång var utgångspunkten för de portugisiska sjöfararnas resor.

Dag 7 | Onsdag 9 oktober

Dagen är fri att disponera efter eget tycke och smak
Njut av en ledig dag. Koppla av med sol, bad eller utforska de trevliga omgivningarna. Poolen eller havet inbjuder till många sköna, svalkande dopp och simturer.​

Dag 8 | Torsdag 10 oktober

Armacao de Pera
Dagen är fri att disponera efter eget tycke och smak
Njut av en ledig dag. Bada eller kanske ta en sväng till Spa och få lite massage? Dagen är helt fri för egna aktiviteter och möjlighet att titta sig runt i området.

Dag 9 | Fredag 11 oktober

Armacao de Pera
Utflykt till Faro och Tavira samt olivoljeprovning​
Även idag får vi möjlighet att umågs med vår lokalguide. Målet för dagen är Faro som är den största staden på Algarvekusten. Här finns gott om serveringar, butiker och sevärdheter. I staden finns en mycket gammal del, Faro old town där man kanuppleva den riktiga portugisiska atmosfären och den historiska charmen.
Staden Tavira ligger ca en halvtimmes körning öster om Faro. Här finns historien fortfarande kvar i de gamla byggnaderna, kyrkorna, borgarna, de vackra broarna och på de smala gatorna. Tavira ligger på bägge sidor om Gilafloden och förenas med en valvbro av romerskt ursprung.
Vi besöker också olivoljeproducenten Monterosa i Moncarapacho. Här får vi en rundvisning och provsmakar olivolja.  

Dag 10 | Lördag 12 oktober

Faro - Arlanda - Örebro
Frukost och sedan en kort busstur till flygplatsen. Vårt flyg med TAP Portugal (TP 782) avgår kl xx.xx. Vi beräknas landa på Arlanda kl xx.xx.​
På kvällen är vi hemma igen efter en härlig resa med många trevliga semesterminnen från vackra och intressanta Portugal.
Boka din resa till

Charmiga Lissabon & Algarve

Datum
​​​​​​​3 oktober
Reslängd
10 dagar
Transport
Flyg & Buss
Pris fr.
16 290 sek

Bra att veta

Våra hotell

Lissabon
Zenit Lisboa ****
https://lisboa.zenithoteles.com/es/

Armacao de Pera
Holiday Inn Algarve ****
www.ihg.com
​​
På hotellet i Armacao bor vi i standardrum med utsikt mot promenadstråket.
​Armação de Pêra är en vacker sträcka med sandstränder som sträcker sig över 6 km och som är inramade av gyllene kalkstensklippor som utgör den naturliga bakgrunden till så många av stränderna på den västra sidan av Algarve. Armação de Pêra har nu blivit en av de allra populäraste stränderna i Algarve och är en modern semesterort, som erbjuder massor med aktiviteter och underhållning.

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras. 
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt pass.

Valuta:
Euro

Flyget:
Maxvikt per person är en resväska á 20 kg samt ett handbagage max 8 kg.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål