019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Kroatien Sibenik 

Adriatiska havets pärla Läs mer

Sibenik, Adriatiska havets pärla, är belägen vid Krka-flodens delta på den vackraste delen av Adriatiska havets östra kust. Som är den äldsta ursprungliga kroatiska staden

Om stadens rika kulturhistoriska arv vittnar den stora katedralen St. Jakob – den berömda byggmästaren Juraj Dalmatinacs verk – som är under UNESCO:s beskydd, tillsammans med flertalet kyrkor, kloster, palats och fyra fästningar som ”ramar in” staden. Dessa byggnader står även som bevis för den ihärdighet, uppoffring och tro som generationer av Šibeniks invånare har haft. Šibenik är även en kulturstad .

I närheten av staden befinner sig  nationalparken Krka där vi kommer att besöka under vår vecka i Kroatien . Krka nationalpark är en syreinjektion med sitt överflöd av grönskande träd och buskar. Här och där är det som att promenera i en svensk skog med ekar och tallar.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Lördag 3 oktober 

Hemort -Sibenik 
Vi reser tidig morron från hemort till Arlanda . Vi checkar in och flyger med Norwegian Air och efter ca 3 timmar landar vi i Split.
Vår transferbuss tar oss vidare till vårt hotel Amadria Park Hotel Niko i Staden Sibenik , ca 1 timmes resa . Hotellet är beläget nära havet cirka 6 km från centrala Sibenik i området Solaris. Solaris är ett turistområde som har rikligt med hotell och cirka 400 meters promenad från hotellet finns den populära stranden White Beach där det även finns ett några standbarer och restauranger läs mer om hotellet här.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 | Söndag  4 oktober 

Sibenik
Nu väntar sju avkopplande dagar och efter en god frukost så är denna dag helt fri att upptäcka området runt hotellet eller ta enkelt lokaltrafik in till staden Sibenik (6km).
I Sibenik finns mycket att upptäcka och ta gärna tips  av vår reseledare som kommer vara med under hela veckan .
Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 | Måndag 5 oktober 

Split 
Vi avnjuter en god frukost och sedan är det dags för en utflykt till Split .
Först börjar vi med en stadsrundtur  2 -timmar med lokal guide  , sedan är dagen fri att upptäcka .  Split är en stad byggd på en halvö vid Adriatiska Havet. Stadens historiska centrum byggdes under romartiden och än idag finns romerska sevärdheter i centrum. 

Split är Kroatiens näst största stad och huvudstad i Dalmatien.
Den pulserande hamnstadens hjärta är byggd under romartiden under den romerske kejsaren Diocletianus styre. Här finns fortfarande hans palats som byggdes under 200-talet och är en av landets främsta sevärdheter. Peristylen är palatsets centrala torg och här finns även ingången till stadens katedral.

Splits hamnpromenad kallas ofta för Riva är en annan sevärdhet och ett socialt centrum. Här blandas turister med lokalbefolkning som flanerar längs den palmprydda promenaden. Längs Rivan finns trivsamma uteserveringar, barer och restauranger. Gatumusikanter, konserter och evenemang i parkerna ger staden sin puls. 
Efter en härlig dag i Split åker vi tillbaka sen eftermiddag till hotellet och en gemensam middag serveras.

Dag 4 | Tisdag 6 oktober 

Sibnik- Vodice
Valfri dag att njuta och koppla av eller för de som vill följa med vår reseledare på utflykt till Vodice ( ca 1,5 mil) som är  en trivsam liten stad med vackra klapperstensstränder och en livlig marina. Den charmiga gamla stadsdelen med förtjusande gamla stenbyggnader och smala gränder är populär. Här hittar du ett brett kulturellt utbud och det sägs att det är Dalmatiens mest restaurangtäta stad. Den eleganta strandpromenaden är smyckad med palmer och blommor och leder hela vägen ner mot grannbyn Srima. Stranden sträcker ut sig på båda sidor om hamnen och bryts av med pirer och klippigare partier. (transport på egen hand)
 Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 | Onsdag 7 oktober 

Sibenik -Nationalparken Krka
Utflykt till Nationalparken Krka som ligger endast ett par mil om Sibenik och är en av Kroatiens åtta nationalparker. Här möter vi en parkguide som tar oss med på en promenad i området.
Den utnämndes till nationalpark 1985 och är känd för sina vackra vattenfall och sjöar. Här finns en värld av grönska och rikt djurliv. Vattenfallet Skradinski buk är ett av de mest kända vattenfallet i parken och utgör en av de allra vackraste och mest attraktiva delarna av parken där det även finns möjlighet att bada.
Kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 6 -7  |  8 -9  oktober 

Sibenik 
Två dagar att bara njuta och insupa denna vackra miljö som tagen ur en saga.
Det är enkelt att ta lokaltrafiken från hotellet om man vill ta sig på egen hand och göra olika små utflykter , vår reseledare har massa trevliga tips.
Gemensamma middagar på hotellet.

Dag 8 | Lördag  10 oktober 

Sibenik -Split- Hemort 
Vi Säger adjö till Kroatien för denna gång och efter  en härlig vecka  beger vi oss till flygplatsen i Split. Vi flyger med Norweigian till Arlanda ca 3tim.
Boka din resa till

Kroatien Sibenik 

Datum
3 Oktober 
Reslängd
8 dagar
Transport
Flyg & Buss 
Pris fr.
10400 sek

I resans pris ingår:

Flyg Arlanda-Split i ekonomiklass, t/r inkl nuvarande flygskatter (måltider ingår ej) • Busstransfer t/r Arlanda • 7 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost • 7 middagar • Heldagsutflykt till Split  med  2- timmars stadsrundtur med lokalguide • Besök på Nationalparken Krka samt 2 timmars parkrundtur med lokal guide • Reseledarservice
Maxvikt per person är en resväska á 23 kg samt 8 kg handbagage

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras. Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet. Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt pass.

Valuta:
Kuna​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.