019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Irland

En smaragdgrön rundresaLäs mer

Irland bjuder på sköna landskap, vackra medeltidsruiner och irländskt folkliv. Landskapet skiftar mellan gröna dalgångar, klippiga havskuster, böljande åkrar och karga steniga hedar.

Vi gör en rundresa på den smaragdgröna ön där vi får se Dublin, Tralee och Lisdoonvarna. Vi besöker Cliffs of Moher där vi hisnar inför den brusande avgrunden. Under den kustnära rundturen ”Ring of Kerry” upplever vi ett närmast sub-tropiskt klimat. På Kilbeggan Distillery får vi en guidad visning som avslutas med provsmakning av whisky. Vi besöker naturligtvis även Guinness Storehouse. Allt detta och mer därtill få vi uppleva på vår resa.

En resa till Irland är ett överraskande äventyr, det säregna landskapet med det hjärtliga folket är en upplevelse du sent kommer att glömma.
Stilla din nyfikenhet och följ med!

Reseledaren hjälper dig gärna till rätta och tipsar under resan.

OBS! Resan bör bokas tidigt!
  • cliffs-of-moher
  • dublin-samuel-becket-bridge
  • kilbeggan-destillery-irish-whiskey
  • leprechaun
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Tisdag 9 juli

Örebro - Arlanda - Dublin
Guinness Storehouse samt stadsrundtur i Dublin

Avresa från Örebro mot Arlanda. Vi flyger kl 07.00 med SAS (SK 2565). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid.

Vi landar i Dublin kl 08.45 lokal tid. På flygplatsen väntar vår buss. Vårt första stopp är Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här ingår entré och en rundpromenad i egen takt. Du missar väl inte att släck törsten med en pint av det skummande mörka ölet.

Efter besöket är det dags för en god 2-rätters lunch på Guinness Storehouse, 1837 Bar and Brasserie.

Efter lunchen möter vi upp vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Dublin. Vi ser de stora sevärdheterna såsom parlamentsbyggnaderna, tullhuset och St Patricks Cathedral.

Senare på eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Clarion Hotel Liffey Valley. Gemensam middag på kvällen.

Någon har sagt att Dublin är ”The most happening city in Europe”. Det är puls i staden dygnet runt, där idrott, musik och dans är stora intressen. På de traditionsrika och livliga pubarna både diskuteras det och dricks mängder av mörkt Guinnessöl.

Dag 2 | Onsdag 10 juli

Dublin -  Tralee
Rock of Cashel

Vi lämnar Dublin efter frukost och fortsätter färden mot nya äventyr. På vägen kommer vi bland annat att passera Cashel med sin imponerande fästning Rock of Cashel, som på ett dramatiskt sätt höjer sig högt över Tipperary-slätten. Fästningen var i över 1 000 år en symbol för kungens och prästerskapets makt.

Lunch äter vi i närheten av Cashel innan resan fortsätter till Tralee. Vi checkar in på Earl of Desmond hotel där vi ska bo två nätter.

Eftermiddagen fri för shopping och egna strövtåg. Middag på hotellet.

Dag 3 | Torsdag 11 juli

Tralee
Ring of Kerry samt Kerry Bog Village

Idag gör vi en utflykt till den natursköna halvön Iveragh. Den 18 mil långa landsvägen som går runt hela halvön kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Tack vare Golfströmmen är klimatet milt och subtropiska växter trivs här. Här finns oräkneliga vackra platser att stanna på och fotografera det dramatiska landskapet. Det regnar ofta i Kerry, något som bidrar till den speciella atmosfären.

Vi gör ett besök vid Kerry Bog Village Museum i Glenbeigh som visar hur en irländsk by kunde se ut på 1700-talet. Här finns möjlighet att prova äkta Irish Coffee. Vi kommer att stanna för lunch på The blue bull det blir även några stopp för fotografering läng vägen.

Vi återkommer till vårt hotell i Tralee för gemensam middag.

Dag 4 | Fredag 12 juli

Tralee - Lisdoonvarna
Cliffs of Moher

Efter frukost kör vi mot de världsberömda klipporna vid Cliffs of Moher. Detta är en av Irlands mest berömda och natursköna utsiktsplatser. De 200 meter höga och fascinerande klipporna stupar rätt ner i havet. En otrolig vy! Här ser vi även tusentals fåglar som bor i dessa lodräta klippor.

Vi äter lunch på The Burren Smokehouse som drivs av sett svenskt par. De har specialicerat sig på lax i alla former - rökt, ekologisk och vild lax.

Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa en liten bit längs kusten till den mindre orten Lisdoonvarna för övernattning. På vårt hotell serveras vi en middag senare på kvällen.

Dag 5 | Lördag 13 juli

Lisdoonvarna - Dublin
Kilbeggan Distillery Experience samt irländsk afton med middag

Dagen börjar med ett besök på Kilbeggan Distillery Experiencedär vi får lära oss allt om hur whiskeyn framställs. Det är världens äldsta destilleri, etablerat 1757. Här får vi se hur whiskey destilleras samt självklart provsmaka.

På vägen mot Dublin stannar vi för lunch. Vi checkar in på Maldron Hotel Tallaght för en sista natt.

Väl framme i Dublin får vi tid att njuta av den trevliga staden eller varför inte lite shopping?

Vår Irlandsvistelse avslutas med en irländsk afton på Celtic Nights med 3-rättersmiddag och underhållning.

Dag 6 | Söndag 14 juli

Dublin - Arlanda - Örebro
Efter en god frukost säger vi adjö till Irland för denna gång. Senare packar vi in i bussen och åker till flygplatsen. Vårt flyg med SAS (SK 536) avgår kl 19:30. Vi beräknas landa på Arlanda kl 23:05

Efter trevliga dagar med stänk av whisky och svart Guinness samt där vi upplevt storslagen och vacker natur, medeltidsruiner, irländskt folkliv är vi åter hemma i Sverige.
Boka din resa till

Det smaragdgröna Irland

Datum
15 juli
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
11 990 sek

Bra att veta


Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt pass.

Valuta:
Euro

Bagage:
Maxvikt per person är en resväska á 23 kg samt handbagage max 8 kg.

Speciellt:
Adapter krävs för eluttagen i Irland.

Våra hotell


Dublin
Clarion hotel Liffey Valley ****
www.claytonhotelliffeyvalley.com

Tralee
Earl of Desmond hotel ***
www.earlofdesmond.com

Lisdoonvarna
Mellanklasshotell, meddelas senare

Dublin
Maldron Hotel Tallaght***
www.maldronhoteltallaght.com

Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål