019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Irland 

Den smaragdgröna önLäs mer

Irland bjuder på sköna landskap, vackra medeltidsruiner och irländskt folkliv. Landskapet skiftar mellan gröna dalgångar, klippiga havskuster, böljande åkrar och karga steniga hedar.

Vi gör en rundresa där vi får se Dublin, Tralee och Lisdoonvarna. Vi besöker Cliffs of Moher där vi hisnar inför den brusande avgrunden. Under den kustnära rundturen ”Ring of Kerry” upplever vi ett närmast sub-tropiskt klimat. På Kilbeggan Distillery får vi en guidad visning som avslutas med provsmakning av whisky. Vi besöker naturligtvis även Guinness Storehouse. Allt detta och mer därtill få vi uppleva på vår resa. En resa till Irland är ett överraskande äventyr, det säregna landskapet med det hjärtliga folket är en upplevelse man sent glömmer. Stilla din nyfikenhet och följ med!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Onsdag 8 juli

Hemort -Dublin 
Tidig avresa från Örebro via Västerås  mot Arlanda. Vi flyger kl 06.45 med SAS (SK 2565). Incheckningen öppnar ca två timmar innan avgång och stänger 45 minuter före aviserad avgångstid. Övriga orter möter upp på Arlanda. 
 Vi landar i Dublin kl 08.45 lokal tid. På flygplatsen väntar vår buss. Vårt första stopp är Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här ingår entré och en rundpromenad i egen takt. Du missar väl inte att släcka törsten med en pint av det skummande mörka ölet. 
Efter besöket är det dags för en god 2-rätters lunch på Guinness Storehouse, 1837 Bar and Brasserie.  
Efter lunchen möter vi upp vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Dublin. Vi ser de stora sevärdheterna såsom parlamentsbyggnaderna, tullhuset och St Patricks Cathedral.
Senare på eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell Harcourt Hotel Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 | Torsdag 9 juli 

Tullamore, Lisdoonvarna 
Efter en god frukost beger vi oss av med bussen till Tullamore Dew Whiskey.(ca10 mil)
Efter sextio år med tillverkning i andra destillerier har Tullamore D.E.W. återvänt till hemstaden Tullamore, belägen i centrum av Irland. Detta tack vare en stor investering av nya ägare som 2014 invigde ett helt nytt destilleri på orten. En rundtur på destilleriet avslöjar en blandning av gammalt hantverk i kombination med ny teknik. Hela anläggningen bevakas från ett digitaliserat kontrollrum, påfyllningen av flaskor är automatiserad med löpande band-principen; en miljon flaskor passerar bandet varje år och det är sex procent av världsmarknaden. En av destilleriets byggnader har arkitektoniskt fått formen av en storslagen kyrka, kanske en bugning åt och en koppling till den irländska whiskyns ursprung. Det var munkarna som uppfann den första whiskyn och de använde bland annat drycken för att uppnå större andlighet.
Vi får även en provsmakning en ren smak med olika alkoholhalt för att slutligen komma till blandningen, the perfect blend, som är signifikant för Tullamore D.E.W. Riktigt vad den perfekta blandningen innehåller och hur den blir lyckad är en välbevarad hemlighet.
Bussen tar oss vidare till den lilla orten med ca 800 invånare Lisdoonvarna,  och på vägen dit stannar vi för lunch . 
Väl framme checkar vi in på ett av hotellen Whites Hotel group kedjan.
Gemensam middag på  hotellet. (ca 15 mil)

Dag 3 | Fredag  10 Juli 

Lisdoonvarna- Cliffs of Moher-Tralee
Efter frukost kör vi mot de världsberömda klipporna vid Cliffs of Moher. Detta är en av Irlands mest berömda och natursköna utsiktsplatser. De 200 meter höga och fascinerande klipporna stupar rätt ner i havet. En otrolig vy! Här ser vi även tusentals fåglar som bor i dessa lodräta klippor.
Vi äter lunch på The Burren Smokehouse som drivs av sett svenskt par. De har specialicerat sig på lax i alla former -  rökt, ekologisk och vild lax.
Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa till Tralee (ca 17 mil) och checkar in på vårt hotell Brandon Hotel där vi ska bo två nätter .
Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 | Lördag 11 Juli

Tralee-Glenbeigh
 Idag gör vi en utflykt till den natursköna halvön Iveragh. Den 18 mil långa landsvägen som går runt hela halvön kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Tack vare Golfströmmen är klimatet milt och subtropiska växter trivs här. Här finns oräkneliga vackra platser att stanna på och fotografera det dramatiska landskapet. Det regnar ofta i Kerry, något som bidrar till den speciella atmosfären. Vi gör ett besök vid Kerry Bog Village  Museum i Glenbeigh som visar hur en irländsk by kunde se ut på 1700-talet. Här finns möjlighet att prova äkta Irish Coffee. Vi kommer att stanna för lunch ut med vägen (ingår ej i priset) och det blir även några stopp för fotografering. Vi återkommer till vårt hotell i Tralee för gemensam middag.

Dag 5 | Söndag 12 Juli 

Tralee-Tipperary-Dublin 
Vi lämnar Tralee efter frukost och fortsätter färden mot nya äventyr. På vägen kommer vi bland annat att passera Cashel med sin imponerande fästning Rock of Cashel, som på ett dramatiskt sätt höjer sig högt över Tipperary-slätten. Fästningen var i över 1 000 år en symbol för kungens och prästerskapets makt. Lunch äter vi i närheten av Cashel innan resan fortsätter till Dublin. Eftermiddagen fri för shopping och egna strövtåg.
Vi checkar in på Clarion Hotel Liffey Valley.
Vår Irlandsvistelse avslutas med en irländsk afton på Celtic Nights med 3-rättersmiddag och underhållning.

Dag 6 | Måndag 13 juli 

Dublin -Arlanda -hemort 
Efter en god frukost säger vi adjö till Irland för denna gång. Vi packar in i bussen och åker till flygplatsen. Vårt flyg med SAS (SK 536)15:30 . Vi beräknas landa på Arlanda kl 19:05.
​​​​​​​Efter trevliga dagar med stänk av whisky och svart Guinness samt där vi upplevt storslagen och vacker natur, medeltidsruiner, irländskt folkliv är vi åter hemma i Sverige.
Boka din resa till

Irland 

Datum
8 Juli 
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
13 990sek

Bra att veta

Detta ingår i resan :
• Flyg Arlanda-Dublin i ekonomiklass, t/r inkl nuvarande flygskatter (måltider ingår ej) • Busstransfer t/r Arlanda • Bussresor inkl skatter & tullar • 5 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost • 4 middagar • 4 luncher • 3-rätters middag Celtic Nights (O'Connel Bridge•Utflykter enligt program • Rundtur i Dublin med lokalguide • Entré & rundvisning till Guinness Storehouse • Entré till Rock of Cashel • Entré till Kerry Bog Village Museum • Entré till Cliffs of Moher Visitor • Rundvisning på Tullamore Dew Whiskey inkl 1 smakprov • Reseledarservice

Enkelrumstillägg : 2300:-
Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål