019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Möt våren i Holland

Uppfinnare av den orangefärgade moroten och världsmästare på tulpanerLäs mer

För de flesta av oss är Holland starkt förknippat med blommor, och framför allt tulpaner. Holland om våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare!

Den vackra blomsterparken Keukenhof bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Vi njuter av tulpaner, hyacinter och andra vårväxter.

Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset medan den som ännu inte varit där drömmer om att vandra runt bland miljoner tulpaner.

Låt drömmen bli sann och följ med till Europas blomsterland nummer ett!
  • amsterdamkanal
  • hollandblommor
  • volendamholland
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1

Avresa från Örebro tidig morgon (kl 06.00). Vi gör paus för fika och lunch. Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja Helsingborg-Helsingör (20 min). Vidare med färja Rödby-Puttgarden (45 min) och ankomst Lübeck där vi bor på Holiday Inn Lübeck. Vi äter en gemensam middag på hotellet. Ca 75 mil.

Dag 2

Efter frukost lämnar vi Lübeck och åker mot Amsterdam. Vi passerar den holländska gränsen vid Nieuweschans. Vi kör genom de norra delarna av landet och passerar Groningen och Leeuwarden innan vi når havet. Vi åker på den 3 mil långa Zuiderzeevallen. Planer på att just här bygga en vall som skydd mot havet fanns redan på 1600- talet och flera olika förslag lades fram under årens lopp.

Den stora översvämningen 1916 fick den holländska regeringen att besluta sig för att genomföra det stora projektet. Vallen började byggas 1927 och 1932 stod allt klart. Där de båda delarna möts finns idag ett torn med inskriptionen ”En levande nation bygger för framtiden”. Från toppen av tornet har vi en fantastisk utsikt över den grunda Waddenzee och ”insjön” IJsselmeer.

Stora delar av Holland ligger under havsnivån och man har under tusentals år också utvunnit land ur havets botten, s.k. poldrar. Stora landområden har kommit till genom torrläggning, vallar har byggts kring de områden man velat komma åt och vattnet har därefter pumpats ut. Fortfarande pågår arbete med att utvinna mer land.

Vi bor tre nätter vi på Tulip inn Media Park Hilversum. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. Ca 55 mil.

Dag 3

Vi har nu två dagar på oss att insupa den holländska atmosfären. Holland är så mycket mer än bara ostar, träskor, väderkvarnar och kanaler.

Vi gör ett besök på den stora välkända blomsterparken Keukenhof, som bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Från mitten av april och åtta veckor framåt kan man här beundra 6 miljoner blommande lökar. Grunden till parken lades på 1840-talet av far och son Zochter som båda var trädgårdsarkitekter.

Initiativet till den nuvarande parken togs 1949 av borgmästaren i Lisse, tillsammans med tulpanodlare i området kring byn. Parken blev en succé redan från början och första året besöktes anläggningen av nästan 250.000 personer. Idag kommer 1 miljon besökare till Keukenhof bara under april och maj.

I parken får vi i lugn och ro beundra alla blommor och vackra blomsterarrangemang i växthusen.
Kanske får du inspira-tion till den egna träd-gården?

Vi åker vidare till Madurodam strax utanför residensstaden Den Haag. Madurodam har fått sitt namn efter George Maduro som gjorde hjältemodiga insatser under andra världskriget. Madurodam är en kopia av en holländsk stad med medeltida kvarter, nya moderna byggnader, väderkvarnar och dammar och allt är byggt i miniatyr (skala 1:25).

I Den Haag passar vi även på att se den stora rundmålningen Panorama Mesdag. Det är världens största panoramamålning av badorten Scheveningen år 1880. Målningen som är en otrolig skapelse är drygt 14 meter hög och 120 meter lång.

På vårt hotell äter vi middag tillsammans. Ca 12 mil.

Dag 4

Efter frukost besöker vi ost- och träskotillverkaren Alida Hoeve.

Njut sedan av några timmars egen tid i Amsterdam. Här finns trevliga shoppingdistrikt, intressanta muséer som t ex Rijksmuseum, Van Gogh-muséet eller utställningen Heiniken Experience i det gamla bryggeriet (inträde ca 150:- till resp sevärdhet).

Sedan under dagen tar vi en tur på Amsterdams kanaler. Hela Amsterdam genomkorsas av 165 kanaler och en kanaltur är ett bra sätt att lära känna staden. Från kanalbåten kan vi beundra Amsterdams vackra hus med sina fantastiskt utsmyckade gavlar och fasader.

Amsterdam var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus, som påminner oss om stadens storhet. Amsterdam ligger vid floden Amstel, vilken gett upphov till stadens namn.

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. Ca 6 mil.

Dag 5

Frukost på hotellet efter en god natts sömn. Vi lämnar Amsterdam för denna gång och färdas norrut in i Tyskland mot Lübeck den vackra hansastaden.

Ett av stadens kännetecken är den goda marsipanen från Niederegger. En annan specialitet från Lübeck är rödvinet Lübecker Rotspon.

På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Vi bor på Park in by Radisson (15/4) / Holiday Inn Lübec (23 och 29/4) 
Ca 55 mil.

Dag 6

Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Efter frukost lämnar vi Lübeck och tar oss norrut upp till Puttgarden där vi tar färjan över till Danmark. Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg.

På kvällen (ca kl 22.00) är vi hemma igen efter en upplevelserik resa till Europas ”Blomsterland” nummer ett! Ca 75 mil.
Boka din resa till

Ett blommigt Holland

Datum
​​​​​​​23 april
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
7 890 sek
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål