019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Holland

Vårens stora blomsterfest Läs mer

För de flesta av oss är Holland starkt förknippat med blommor och framför allt tulpaner. Holland om våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare!

Den vackra blomsterparken Keukenhof bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Vi njuter av tulpaner, narcisser, hyacinter och andra vårväxter.
​​​​​​​
Den som en gång varit där längtar alltid tillbaka till blomsterparadiset medan den som ännu inte varit där drömmer om att vandra runt bland miljoner tulpaner. Låt drömmen bli sann och följ med till Europas blomsterland nummer ett!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 |  Torsdag 2 april

Hemort-Göteborg 
Avresa västerut mot Göteborg med stopp för lunch/fika efter vägen vägen,  vi beräknas anlända på sen eftermiddag. Natt och middag på Stena Lines fartyg som avgår 18.45.

Dag 2 |Fredag 3 april 

Kiel-Hilverseum 
Stor frukostbuffé innan vi anländer till Kiel. Vi fortsätter därefter på tyska Autobahn genom Hamburgs gigantiska hamnområde mot den holländska gränsen, som vi passerar efter Osnabrück. Redan nu ser vi de karakteristiska kanalerna, väderkvarnarna och de ytterst välskötta bondgårdarna.
Vi inkvareterar på vårt hotell Tulip inn Media Park Hilverseum där vi ska bo tre nätter . Gemensam middag på hotellet 

Dag 3 | Lördag 4 april

Amsterdam 
Vi har nu två dagar på oss att insupa den holländska atmosfären. Holland är så mycket mer än bara ostar, träskor, väderkvarnar och kanaler.
Vi gör ett besök på den stora välkända blomsterparken Keukenhof, som bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Från mitten av april och åtta veckor framåt kan man här beundra 6 miljoner blommande lökar. Grunden till parken lades på 1840-talet av far och son Zochter som båda var trädgårdsarkitekter. 
Initiativet till den nuvarande parken togs 1949 av borgmästaren i Lisse, tillsammans med tulpanodlare i området kring byn. Parken blev en succé redan från början och första året besöktes anläggningen av nästan 250.000 personer. Idag kommer 1 miljon besökare till Keukenhof bara under april och maj. 
I parken får vi i lugn och ro beundra alla blommor och vackra blomsterarrangemang i växthusen. Kanske får du inspiration till den egna trädgården?
​​​​​​​Vi åker vidare till Madurodam strax utanför residensstaden Den Haag. Madurodam har fått sitt namn efter George Maduro som gjorde hjältemodiga insatser under andra världskriget. Madurodam är en kopia av en holländsk stad med medeltida kvarter, nya moderna byggnader, parker, kanaler, väderkvarnar och dammar och allt byggt i miniatyr (skala 1:25). 
I Den Haag passar vi även på att se den stora rundmålningen Panorama Mesdag. Det är världens största panoramamålning av badorten Scheveningen år 1880. Målningen som är en otrolig skapelse är drygt 14 meter hög och 120 meter lång. På vårt hotell äter vi middag tillsammans. 

Dag 4| Söndag 5 april 

Amsterdam
Efter frukost besöker vi ost- och träskotillverkaren Alida Hoeve.  
Njut sedan av några timmars egen tid i Amsterdam. Här finns trevliga shoppingdistrikt, intressanta muséer som t ex Rijksmuseum, Van Gogh-muséet eller utställningen Heiniken Experience i det gamla bryggeriet (inträde ca 150:- till resp sevärdhet). 
​​​​​​Senare under dagen tar vi en tur på Amsterdams kanaler. Hela Amsterdam genomkorsas av 165 kanaler och en kanaltur är ett bra sätt att lära känna staden. Från kanalbåten kan vi beundra Amsterdams vackra hus med sina fantastiskt utsmyckade gavlar och fasader. Amsterdam var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus som påminner oss om stadens storhet. Amsterdam ligger vid floden Amstel, vilken gett upphov till stadens namn. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 5 | Måndag 6 april

Hilverseum-Kiel
Vi startar resan mot Kiel direkt efter frukost och gör först ett besök i den vackra, gamla Hansastaden Bremen med sina två Unescoutmärkelser – Rolandstatyn och Rådhuset. Vi fortsätter via Hamburg till Kiel och vår båt som avgår kl. 18.45. Middag ombord.  Ca 38 mil

Dag 6| Tisdag 7 april

Göteborg och hemåt 
Vi äter frukost ombord på fartyget innan vi åter är i Sverige och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch, och beräknas vara åter på respektive hemort sen eftermiddag. Ca 55 km
Vi säger farväl till våra reskamrater efter sex härliga dagar tillsammans!
Boka din resa till

Holland

Datum
2 april 
Reslängd
6 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
8495 sek

Bra att veta

I resans pris ingår:
Bussresa • Färje- och vägavgifter • 5 övernattningar med del i dubbelrum/insides hytt  inkl halvpension från middag dag 1 till frukost dag 6•Färja Göteborg-Kiel • Utflykter enligt program • Inträde till Keukenhof, Madurodam och Panorama Mesdag • Kanaltur i Amsterdam • Rundvisning på ost- och träskotillverkaren Alida Hoeve • Reseledarservice
För Er som önskar stannar vi på ut- eller hemresan vid en stormarknad så att man kan handla hem lite smått och gott.

Frivilliga tillägg:
Enkelrumstillägg                       1600:-
Avbeställningsskydd               250:-
Reservation av plats i buss  200:-
​​​​​​​
Våra hotell/färja 
Stena Line läs mer här.

Hilversum/Amsterdam
Tulip inn Media Park Hilversum *** Koninginneweg 28 - 30 1217 LA Hilversum, Holland Tel: +31 35 623 2444
www.tulipinnhilversum.nl

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
Valuta:
Euro​​​​​​​
Resevillkor:
Läs mer här.