019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Cykel & vin i Moseldalen 

Förbi pittoreska byar och soliga vinoodlingar Läs mer

Välkommen med på vår populära cykelresa i den vackra Moseldalen i södra Tyskland. Den buteljgröna floden Mosel slingrar sig i serpentiner förbi kända vinorter och branta vinberg. På den här resan njuter vi av goda viner och besöker små trevliga byar längs floden. 

Under tre dagar kommer vi att cykla korta dagsetapper. Vi cyklar mellan Trier och Bernkastel. Bussen transporterar vårt bagage mellan hotellen. Även om man inte vill cykla går det jättebra att följa med på denna resa. Du åker med bussen och har gott om tid att lära känna de platser som vi övernattar i. En må-bra-resa som du inte kan missa!
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1| Måndag 27 juli

Örebro- Hamburg 
Avresa från Örebro tidig morgon (kl 05.00). Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja Helsingborg-Helsingör (20 min). Vidare genom Danmark till Rödby. Färjan tar oss snabbt över till Puttgarden (45 min) varifrån vi fortsätter till Hamburg. Vi bor en natt på Achat Plaza Hamburg. Gemensam middag på kvällen. Ca 80 mil.

Dag 2| Tisdag 28 juli

Hamburg - Trier 
Efter en god frukost fortsätter resan till vårt nästa mål, staden Trier. Trier är Tysklands äldsta stad och grundades redan år 15 f. Kr. av Kejsar Augustus. En del Trierbor försöker dock göra gällande att staden t.o.m. är äldre än Rom eftersom ett av de äldsta husen i staden bär inskriptionen ”Trier stod redan 1.300 år före Rom”. Staden har 100.000 invånare och är centrum för vinhandeln i Mosel-SaarRuwer området. Den mest odlade druvan i distriktet är den lilla Rieslingdruvan och bara i det här området produceras årligen ca 30 miljoner liter vin. I Trier bor vi på Vienna House Easy Trier. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Efter middagen kan man ta en tur på stan. Passa på att besöka Porta Nigra från romartiden och den jättelika gamla romerska badanläggningen. Vid det stora torget Hauptmarkt ligger en mängd trevliga butiker, caféer, uteserveringar och restauranger. Ca 62 mil.

Dag 3 | Onsdag 29 juli

Trier- Trittenheim (cykeldag)
När frukosten är avklarad är det dags att hämta ut våra cyklar. Du väljer själv om du vill cykla på egen hand med hjälp av en cykelkarta eller cykla i grupp och följa med reseledaren i en lugn och behaglig takt. Utmed hela cykelvägen finns många serveringar. På eftermiddagen kommer vi fram till Trittenheim. Trittenheim är en liten stad med anor från romartiden. Vi bor på Hotel Krone Riesling. Innan middagen på hotellet är det dags för lite vinprovning på Galerie Riesling Wingut Clüsserath-Eifel . Vi provsmakar 6 olika goda viner och njuter av den vackra miljön. Vi har också chans att inhandla lite vin. Dagens cykeletapp är ca 35 km.

Dag 4 | Torsdag 30 juli

Trittenheim-Bernkastel (cykeldag)
Vi lämnar Trittenheim efter frukost. Dagens cykeltur tar oss till vinorten Bernkastel som många anser vara den vackraste staden i Moseldalen. Staden består egentligen av två gamla städer, Bernkastel och Kues. Den ligger på båda sidor om Moselfloden och omges av vinberg. Några sevärdheter värda att nämnas är Rådhuset från 1608 med sin skampåle, det s.k. ”Spetshuset” från 1583 och Mikaelisbrunnen från 1606. Runt det lilla torget i centrum finns ett stort antal ca 400 år gamla korsvirkeshus. Ovanför staden reser sig ruinerna av den gamla borgen Landshut från 1200-talet. I staden finns förstås också många trevliga butiker att botanisera i. På Hotel Zur Post ska vi bo två nätter . Varje kväll äter vi gemensam middag.
​​​​​​​

Dag 5 | Fredag 31 juli

Bernkastel (cykeldag) 
Efter en god och mättande frukost cyklar vi vidare. Dagens etapp går mellan Bernkastel och Traben-Trarbach som precis som många andra orter längs Mosel består av två delar på var sin sida av floden. I staden finns många korsvirkeshus, uteserveringar och affärer. I Traben-Trarbach går vi ombord på en av båtarna som tar oss tillbaka till Bernkastel. Cyklarna har vi med oss på båten. Mosel är ganska smal varför vi kommer nära de små städerna och byarna. Medan vi njuter av det vackra landskapet passar vi kanske på att släcka törsten med ett kallt, gott Moselvin. Vi stiger av i Bernkastel och återvänder till vårt hotell. Här slutar vår cykelfärd och vi lämnar tillbaka cyklarna. Gemensam middag på kvällen. Dagens cykeletapp är ca 20 km.

Dag 6 | Lördag 1 augusti

Bernkastel - Ahrensburg 
Vi lämnar Moseldalen för denna gång och åker mot vårt hotell i Ahrensburg. 
​​​​​​​Vi checkar in på Hotel am Schloss Ahrensburg där en god middag och sköna sängar väntar. Ca 60 mil.

Dag 7 | Söndag 2 augusti 

Ahrensburg - Örebro
Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Efter frukost lämnar vi hotellet och tar oss norrut upp till Puttgarden där vi tar färjan över till Danmark. Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg. Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl 22.00. Vi säger farväl till våra reskamrater efter några härliga dagar tillsammans. Ca 80 mil.
Boka din resa till

Cykel & vin Moseldalen 

Datum
27 juli
Reslängd
7 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
10390 sek

Bra att veta

I resans pris ingår:
• Bussresa • Färje- och vägavgifter • 6 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension från middag dag 1 till frukost dag 7 • Utflykter enligt program • Cykelhyra i 3 dagar • Vinprovning Dr Pauly-Bergweiler •Vinprovning Galeri Riesling Weingut Clüsserath-Eifel •Båttur på Mosel, Traben Trarbach - Bernkastel inkl cyklar • Reseledarservice 
För Er som önskar stannar vi på ut- eller hemresan vid en stormarknad så att man kan handla hem lite smått och gott.
Speciellt för denna resa :
Det är obligatoriskt med cykelhjälm när man cyklar. Var och en tar med egen hjälm. Cykling sker på eget ansvar. Resenären får själv stå för ev kostnader som uppkommer vid cyklingen (t ex punktering). I Moseldalen går det inte att betala med kreditkort. Betalning endast med kontanter.


Frivilliga tillägg:
Enkelrumstillägg 1680:-
Avbeställningskydd: 250:-
Reservation av plats i buss: 200:-
Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.
Våra hotell:
Hamburg Achat Plaza Hamburg **** www.achat-hotels.com
Trier Vienna House Easy Trier**** www.viennahouse.com
Bernkastel Gastrof Hotel Zur post *** www.hotel-zur post-bernkastel.com
Ahrensburg Hotel am Schloss Ahrensburg *** www.hotel-am-schloss.de
Valuta:
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål