019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Costa del Sol 

Spanska solkusten och GibraltarLäs mer

Följ med oss till den spanska solkusten och Almuñécar som är en av de vackraste ställena längs Costa Tropical.

Med en befolkning på 25 000 invånare och ett läge bara åtta mil från de kulturella städerna Granada och Malaga är Almuñécar en fridfull stad.

Den här delen av solkusten har ett klimat som gör att exotiska frukter kan odlas här. Nära Almuñécar odlas exempelvis avokado, mango och papaya vilket är en anledning till att den här delen kallas Costa Tropical.

Almuñécar har ett behagligt klimat året runt och den lilla staden ligger på en kulle mellan två floder. Staden är typiskt andalusisk med smågator, gränder och vackert geraniumtäckta balkonger.

Här kombinerar vi sol och bad med spännande utflykter.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Onsdag 16 oktober

​​​​​​​Avresa från Örebro 06:30 via Västerås till Arlanda.
Vårt flyg avgår 11.05 och ankommer Malaga 15.30. Där står vår buss som tar oss till hotellet ”Almuñécar Playa Spa Hotel” som blir vårt hem i 14 dagar. Hotellet ligger på stranden, ca 600 meter från Almuñécars historiska centrum. Samtliga dagar serveras frukost och middag på hotellet.

Almuñécar - Costa del Sol

​​​​​​​Upplev sol, bad och avkoppling i kombination med spännande utflykter. Nedan finns några exempel på vad vi kommer att uppleva under vår tid här.

Dag 4 | Lördag 19 oktober

Idag går utflykten till Nerja, där vi besöker Nerjagrottorna som är en av Spaniens mest besökta sevärdhet. Här får vi audioguidning och vi kan se och beundra fantastisk stalaktiter och stalagmiter. Efter besöket i grottorna åker vi till Pablo Picassos födelsestad Malaga (ca 1 tim med buss) där vi får fri tid för lunch och shopping eller så njuter du bara av stadens puls.

Dag 7 | Tisdag 22 oktober

​​​​​​​Vi startar på morgonen och åker mot Alhambra (9 mil) som är ett UNESCO-världsarv i Granada. På plats möter vi vår lokalguide som tar oss runt i detta fantastiska palatsområde med sin närbelägna trädgårdsanläggning Generalife. Vi får tid för egen lunch innan eller efter besöket på Alhambra innan färden går tillbaka mot Almuñécar.

Dag 10 | Fredag 25 oktober

Vi lämnar vårt hotell tidigt på morgonen för att ta oss västerut (ca 20 mil) till Gibraltar. På plats i Gibraltar lämnar vi vår buss och hoppar istället på ”Rock Tours” minibussar för en guidad tur (ca 1,5 tim) runt Gibraltar. Utflykten inkluderar besök på Europa Point, St Michaels Cave samt Apes Den.
Det finns även fri tid för lunch samt taxfree-shopping innan bussen tar oss tillbaka till Almuñécar.

Dag 15 | Onsdag 30 oktober

Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen för att flyga hem mot Sverige. Vårt flyg avgår 08.05 från Malaga och vi landar på Arlanda 12.30.
Vår buss tar oss hemåt efter ett härligt semesteräventyr och vi beräknas vara åter sen eftermiddag.
Boka din resa till

Costa del Sol - Spanska solkusten

Datum
​​​​​​​16 oktober
Reslängd
15 dagar
Transport
Buss & Flyg
Pris fr.
14590 sek

Bra att veta

Almuñécar Playa Spa Hotel
Det attraktiva hotellet Almuñécar Playa Spa har solterrass, inomhusbassäng och solarium och ligger inte så långt borta från Mulhacen Mountain, som är beläget 50 km bort.

Det exklusiva 4-stjärniga hotellet består av 227 ljudisolerade rum samt har hiss. Hotellet ligger i en 8-våningsbyggnad. Det öppnade 2001 och renoverades 2004. Almuñécar Playa Spa Hotel erbjuder även bubbelpool, frisörsalong och vattenrutschbanor samt närhet till Cueva de Siete Palacios.

Almuñécar Playa Spa Hotel ligger på en 10 minuters promenad från Almuñécars centrum. 
Valuta: 
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål