019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Bremen oktoberfest 

Tysklands äldsta folkfest Läs mer

Upplev tysk folkfest när den är som bäst! Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest.

I över 950 år har man varje höst dukat upp marknadsstånden och bjudit in till en folkfest av sällan skådat slag. Missa inte detta festtillfälle!
Oktoberfesten som egentligen heter “Bremer Freimarkt” är Tysklands äldsta folkfest. Här väntas 3,5 miljoner besökare under de 17 dagar som festen pågår. Hela Bremen är i feststämning.

Bremen har många historier att berätta och tål att besökas flera gånger. Här lär vi oss om Hansastaden och om Tysklands största exportör av öl, Becks bryggeri. Varje minut öppnas 3 000 flaskor Becks i världen! När vi får nog av öl kan vi istället besöka Lloyd Caffee och följa kaffebönornas väg från planta till kopp.

Det riktiga namnet på Oktoberfesten i Bremen är egentligen ”Bremen Freimarkt” men brukar i folkmun kallas just Oktoberfest med anledning av de stora likheterna med den riktiga Oktoberfesten i Munchen. Festen har en lång tradtion, redan runt 1030-talet kom köpmän till staden för att köpslå och sälja sina varor.

Nu för tiden har den stora festen, av Bremenborna kallad ”Den femte årstiden”, cirka fyra miljoner besökare per år. Festen pågår i lite drygt två veckor och det finns något för alla.
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Torsdag  24 oktober 

Hemort- Bremen 
Vi reser tidig morgon från våra hemorter.   Därefter fortsätter vi mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi gör ett stopp för gränshandel på ut eller hemresa . Ankomst till Bremen på kvällen där vi checkar in på vårt  hotell Best Western Hotel Bremen East där vi ska bo under vår vistelse . Vi äter en gemensam middag ankomstkvällen.

Dag 2-3 |  25-26 oktober 

Oktoberfesten Bremen 
Efter frukost är det dags att besöka det enorma festområdet är utrustat med hissnande åkattraktioner, marknadsstånd, mat (inte minst alla tyska delikatesser), små barer och kanske främst av allt, alla ”festhalle”, det vill säga de enorma öltälten. Det största av dessa öltält har inte mindre än 4000 besökare per kväll och stämningen är på allra högsta nivå! Det finns två scener, en i var ände, och de två livebanden turas om att spela. Musiken är ganska varierande, men främst spelas taktfast rock och tysk ”ompa-ompa-musik”.

Bremen är en gemytlig stad som har mycket att erbjuda. Torget är den gamla hansastadens hjärta och här står den berömda Rolandstatyn. Stadens äldsta kvarter Schnoor är mysiga med smala gränder, små affärer och caféer. 

Dag 4 |  27 oktober 

Bremen- hemort 
Vi lämnar vårt hotell efter frukost och reser samma väg som på nerresan. Vi är hemma sen kväll efter en fantastisk resa tillsammans.
​​
Boka din resa till

Bremen Oktoberfest 

Datum
​​​​​​​24 oktober 
Reslängd
4 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
4490 sek

Bra att veta

Vårt  hotell

​Best Western Hotel Bremen East ***

Läs mer om hotellet här.

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro​​​​​​​

Resevillkor:
Läs mer här.
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål