019-31 50 50 | info@lindbergsbuss.se
Glanshammarsvägen 82, Örebro  |  Kontakta oss

Alperna med Bernina-Expressen

En njutning för ögatLäs mer

Följ med och njut av en hänförande tågresa med klassiska Bernina-Expressen genom den schweiziska alpvärlden.
Turen tar oss genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. En njutning för ögat.

Till höjdpunkterna hör även besöket på Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau vid Bodensjön. På våren möts du av tulpaner. Rosor på sommaren och dahlior på hösten.

En innehållsrik resa som bjuder på alpvärldens vackraste natur, de mest hänförande vyerna samt all blomsterprakt.
  • lechriver-tirol-osterrike
  • schweiz-bernina
Din resa i detalj

Dagsschema | Program

Vissa förändringar i programmet kan komma att ske.

Dag 1 | Söndag 12 maj

 Örebro - Oranienburg
Avresa från Örebro tidig morgon. Vi färdas genom Sverige söderut via Danmark och med färja Helsingborg-Helsingör .  Vidare med färja Rödby -Puttgarden . Vi checkar in på Hotel an der Havel där en god middag och sköna sängar väntar.

Dag 2 | Måndag 13 maj

Oranienburg - Feldkirch
Efter en god och mättande frukost åker vi vidare söderut genom Tyskland. Vi passerar gränsen till Österrike vid Boden-sjön. Så småningom kommer vi till den västligaste spetsen av Österrike. I den gamla alpstaden Feldkirch belägen i Vorarlberg nära gränsen till Liechtenstein ska vi bo fem nätter på Best Western Central Hotel Leonhard. Gemensam middag på hotellet. Efter middagen lockar säkert en promenad i gamla stans romantiska gränder.

Feldkirch är en charmig medeltida stad. Staden ligger vid foten av borgen Schattenburg vars äldsta delar stammar från 1200-talet. Borgen Schattenburg är idag museum och här finns också en restaurang. I staden finns det många gamla byggnader. Rådhuset är från 1400-talet och Palais Liechtenstein från 1697. Kattornet (Katzenturm) byggdes 1507 och här skall man inte missa att beskåda kanonerna som är dekorerade med lejonhuvuden. Domkyrkan St Nikolaus samt hembygdsmuseet är också sevärda.

Dag 3 | Tisdag 14 maj

 Feldkirch
Utflyktsdag till blomsterparken Mainau

Dagens utflykt går till Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau vid Bodensjön. Bodensjön är en av Europas största sjöar och här möts tre länder; Tyskland, Österrike och Schweiz.

År 1932 ärvde greve Lennart Bernadotte slottet av sin farmor, drottning Viktoria, och gjorde om trädgården till ett av världens vackraste blomsterparadis som idag förvaltas av hans barn.

Denna underbara park bjuder sina besökare på vackra upp-levelser. Blomsterparken drivs och planeras för att det alltid ska vara växter som blommar. Under några timmar promenerar vi runt i parken och njuter av alla vackra vyer och intryck.
Mainau är inte bara blommor och träd. Här finns även ett antal byggnader som är sevärda. Slottet där greveparet bodde är byggt på 1740-talet och i kyrkan St Marien kan vi se många vackra målningar.

I parken finns också många trevliga restauranger och caféer att välja bland. När benen är trötta och sinnena fulla återvänder vi till fastlandet.Gemensam middag dukas fram till kvällen.

Dag 4 | Onsdag 15 maj

Feldkirch
Utflykt med Bernina-Expressen från Chur i Schweiz till Tirano i Italien

Vi har en fantastisk dag framför oss. Vi äter en tidig frukost innan avresan mot Chur i Schweiz. I Chur går vi ombord på Bernina-Expressen. Ombord finns försäljning av kaffe, vin/öl och snacks.

Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar.

Vi åker genom 55 tunnlar och över 196 broar. Som högst är vi på 2 253 meters höjd. Slutstationen är belägen i Tirano, Italien. Här kan vi njuta av shopping och en god lunch på en mysig trattoria (ingår ej).

Resan tillbaka till hotellet går via St. Moritz som mest är känd för sin skidåkning vintertid. Staden har även mycket att erbjuda under sommaren när balkonglådorna runt husfasaderna är överfyllda av färgprakt och sommardoft.

Återresa till Feldkirch för middag och övernattning.

Dag 5 | Torsdag 16 maj

 Feldkirch
Utflykt till Liechtenstein

Efter en god frukost åker vi till furstendömet Liechtenstein som är en av Europas mikrostater. Huvudstaden heter Vaduz och är belägen invid floden Rhen. Staden är mest känd för sitt postmuseum, sina konstskatter och sin livliga turism. Vaduz är dock inte landets största stad då grannstaden Schaan är något större. Efter att ha tillbringat några timmar i furstendömet så åter-vänder till vårt hotell.

På eftermiddagen är det dags för en vinprovning på Braugaststätte Rössle Park
i Feldkirch. Om vinet smakar finns det naturligtvis möjlighet att köpa lite med sig hem.

På kvällen samlas vi för att njuta av en god 3-rätters middag på Panorama Restaurant am Karren i Dornbirn.

Dag 6 | Fredag 17 maj

 Feldkirch
Upptäck Feldkirch på egen hand.​
Denna dag ger tid för egna strövtåg. I staden finns mysiga restauranger och uteserveringar samt ett stort utbud av affärer.
Gemensam middag.​

Dag 7 | Lördag 18 maj

 Feldkirch - Hannover
Utcheckning efter frukost. Vi lämnar Feldkirch efter några trevliga dagar och påbörjar hemfärden. Vi kör norröver in i Tyskland och genom det bayerska landskapet till Hannover.

Vi checkar in på H+ Hotel Hannover där en god middag väntar.

Dag 8 | Söndag 19 maj

Hannover - Örebro
Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Efter frukost lämnar vi Hannover och tar oss norrut upp till Puttgarden där vi tar färjan över till Danmark (45 min). Vidare till Helsingör och färja över till Helsingborg (20 min).

Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl 23.00. Vi säger farväl till våra reskamrater efter en innehållsrik resa i den vackra alpvärlden.
Ca 95 mil.
Boka din resa till

Alperna med Bernina-Epressen

Datum
​​​​​​​12 maj
Reslängd
8 dagar
Transport
Buss & Färja
Pris fr.
11 490 sek

Bra att veta

Våra hotell

Oranienburg
Hotel an der Havel ****
Albert-Buchmann-Strasse 1
D-16515 Oranienburg
Tel: +49 (0) 3301 692 0
www.hotelanderhavel.de
Antal rum: 65 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
På hotellet finns bastu, restaurang och bar.


Feldkirch
Best Western Central Hotel Leonhard ****
Leonhardspl. 2
6800 Feldkirch, Österrike
Tel: +43 5522 74600
www.central-hotel-leonhard.at
Antal rum: 92 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Hotellet ligger i den gamla stadsdelen i Feldkirch, bara 100 meter från borgen Schattenburg och Sankt Nikolaus katedral. På hotellet finns bastu, swimmingpool, restaurang och bar.


Hannover
H+ Hotel Hannover  ****
www.h-hotels.com/en/hplus/hotels/hplus-hotel-hannover
Antal rum: 179 - med dusch, toalett, TV
Hiss: Ja
Alla rum är inredda i klassisk stil. På hotellet finns hiss, bastu, swimmingpool, restaurang och bar/lounge.

Pass:
Pass eller nationellt ID-kort skall medföras. 
Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet.

Valuta:
Euro

Tips:
www.feldkirch.at/stadt
www.mainau.de
www.rhb.ch
www.stmoritz.ch
www.tourismus.li/de
www.karren.at/panoramarestaurant
www.geografi.nu
www.ud.se/resklar

För Er som önskar stannar vi på ut- eller hemresan vid en stormarknad så att man kan handla hem lite smått och gott.​
Du kanske även är intresserad av...

några andra av våra resmål